Sammanfattning av denna helg...

Min helg har bestått av att jobba, jobba och jobba. Har jobbat sammanlagt 31 timmar denna helg så min kropp är ganska slut, ont i fötterna och hjärnan vet jag inte riktigt vart jag har lagt men kan alltid hoppas att den kommer tillbaka till rätt person :P

Igår så var det ju earth hour och det var nog inte så många som släckte men sambon har släckt hemma och tänt massa ljus när jag kom hem efter jobbet var väldigt mysigt att komma hem till efter 12 timmars pass.
Max hade släckt såg jag när jag åkte förbi och det var säkert härligt att äta där.
Innan man skulle lägga sig för natten igår så skulle man ju ställa om klockan till sommartid och det kändes konstigt eftersom det snöade hela dagen igår och hela idag men vi kan alltid hoppas att våren kommer snart.

Idag så tog jag på mig en stegräknare och skulle kolla för skojskull hur långt man går på en dag på jobbet och jag lyckades komma upp till 2,2 mil exakt hur många steg vet jag inte.
Så har ganska ont i fötterna nu så sängen är väldigt efterlängtad.

Nu ska jag pyssla om min älskling som har gjort illa sig.


Utflykter

Nyss kommit hem från mamma och pappa, hjälpt pappa med hans nya mobil och lärt han hur den fungerar och så. Blev bjuden på kaffe och mazarin gott men onyttigt.

Nu är det andra dagen jag tränar och det känns så skönt att man äntligen har kommit igång plus att det är roligare när man är två som tränar tillsammans.
Blir träning imorgon efter skolan med.

Idag har vi varit och hälsat på Kattis och Caddy, hon hade en till hund därmed så vi tog en promenad med dom innan vi åkte vidare till media markt och där hittade vi en film men det är väl det enda man kan hitta där som är värt att köpa.
Sen har vi bara varit hemma innan vi åkte till mamma och pappa

Nu ska vi se på criminal minds

Fråga olle

Äntligen har fråga Olle börjat igen och det är ju bara en sådant kung program man kan inte låta bli att skratta med jämna mellanrum.
Så nu vet ni vart jag kommer att sitta bänkad varje onsdag från kl 21-22.30.
Först är det ju Greys och sen fråga Olle.

Dagens greys var väldigt bra mycket spännande men det blir jobbigt att vänta till nästa onsdag men har inget annat val.

Nu ska jag sova är å himla trött

Våffeldagen

Väckarklockan ringde vid kvart över imorse och det var väldigt tungt att kliva upp och klä på sig hinna ge mina katter mat innan lilla vovven Caddy skulle komma.
Caddy kom så tidigt för att Larsa började jobba kl sju men för oss gjorde det inte så mycket. Caddy kan verkligen liva upp stämning, katterna var nyfiken men ändå rädd för honom.
 Sessan blev väldgt arg på honom och jag hann ta ifrån henne innan hon skulle klappa till honom i ansiktet men ist så rev hon mig på handen och nu är man blå på handen men sånt händer ibland.
Pappa kom och hälsade på en stund på förmiddagen och han tyckte väldigt mycket om Caddy och Caddy om honom.

Vid elva åkte vi till sidsjön för att träffa Carro och Tindra, skulle gå en sväng runt spåret och få lite frisk luft i oss. Det var kallt idag men ändå lyste solen och när man var i solen kändes det varmt och skönt men så fort man kom i skugga så var det iskallt.
Dom busade ute på isen och det var allmänt skönt att bara lunka på där ute.

Väl hemma så gjorde vi ordning våffelsmet men från början vart den inge bra den var mer likt en deg men är vi tillsatt mer vatten och vispade lite hårdare så fick jag ordning på smeten och har nog aldrig ätit så frasig våffla som idag, det var väldigt gott men magen höll inte riktigt med.

Resten av kvällen ska jag ta det allmänt lugnt och kolla på tv, är rätt så seg i kroppen.
Ikväll är det Greys igen och har längtat efter det en hel vecka.

Badning

Morgonen började med att vi skulle åka och träna, bestämde mig för igår att skaffa ett årskort och komma igång med träningen kanske gå ner lite i vikt till sommaren.
Precis innan vi skulle åka så fastnade Simba i handtagen på en papperspåse och kom inte loss så det slutade med att han sprang som en galning runt runt i lägenheten med papperspåsen runt halsen och var han var antagligen livrädd med. Till slut fick Olle loss påsen runt honom och han satte sig under sängen och skakade, när jag var klar för att åka sa Olle att Sessan hade kissat ner sovrummet så hon var täck i kiss var bara att stoppa ner henne i badkaret och shamponera henne och sen duscha av henne när jag väl var klar med henne så kom Olle och sa att det var nog Simba som hade kissat på sig av rädsla så då var det bara och duscha av honom med, men pluset är att dom nu är rena och luktar gott. Vilken morgon säger jag men hamnade på gymet iaf och började med lite motion kändes rätt så skönt.

Var ner en sväng på stan och inhandlade lite saker passade även på att köpa ingredienser till våfflorna imorgon för imorgon är det ju våffeldagen :)
Städade av lägenheten lite och sen åt vi lite lunch/middag och kollade på nya säsongen av scrubs fick den på posten idag :)

Nu ska jag fortsätta att kolla på desperata hemmafruar


Ny vecka

Så var det en ny vecka igen och den började inte så himla bra, sovit som en kratta inatt som var. Vaknat av och till  hela natten och sen hade jag svårt att somna om. Strax innan väckarklockan ringde så lyckades jag somna om och sov skönt en halv timme.

Idag på skolan så fick vi göra olika saker, men första delen gick vi igenom ett papper och sen skulle vi fastställa en blodgrupp. Spännande och se hur man gör men som tur var det framställt blod men dom som ville skada sig själv kunde stanna kvar en stund innan lektionen slutade och ta reda på sin egen blodgrupp, haha man fick misshandla sig själv :P
Maria stack på mig och jag på henne och mitt resultat visade sig väldigt snabbt, har en ovanligt blodgrupp som heter AB+ det är ca 6 procent av hela sverige befolkning som har den.

Resten av kvällen har jag varit hos Carro och sen åkte vi ut en sväng på birsta, skulle kolla om vi kunde hitta några tapeter till bra pris.
Var inte där länge men åkte därefter in till city cross och jag handlade den nödvändigaste, bestämde oss för att äta grillad kyckling och potatissallad. Carro gjorde ordning vitlökssmör som vi skulle ha på våra rostade bröd. 
Vid kvart i åtta så åkte jag och hämtade Olle på jobbet sen åkte vi hem och då hamnade vi famför tv. Ikväll är det ju CSI mycket spännande program.

Nu ska jag mysa med pojken min och sen blir det sängen för jag är super trött, hoppas på att jag ska få sova bättre inatt för det behöver jag efter helgen jobb. 

 

Fredagsmys

Så var det äntligen fredag, har längtat hit för då blir det mys framför tv och kanske något gott att äta.
Ikväll ska vi äta tacos var ett tag sedan nu och det händer inte så ofta att vi gör någon god mat till helgen, antigen så jobbar Olle jätte sent eller så har ingen av oss lust att stå och laga mat i evigheter.
Ska försöka göra en lite nyttigare tacos ikväll tänkte jag.
Sen blir det mys framför tv och kolla på let's dance, längtar :)

Idag så har jag varit till njurunda och då passade jag på att hälsa på mormor en sväng innan jag skulle klippa mig. Har länge längtat efter att få klippa av en bit för mitt hår växer som ogräs känns det som.
Frissan klippte det lite kortare än vanligtvis och det känns bra, är lite rädd för att det ska bli kort men som tur så växer håret alltid ut.

Åkte upp till jobbet en sväng för att få en påskrift  av min chef och blev även erbjuden att få jobba där i sommar och det känns otroligt skönt för har varit lite rädd att jag inte skulle få något sommarjobb eftersom det är indragningar här och där nu. Så nu kan jag slappna av och känna mig lättat.

Nu är det dags för mig att börja göra ordning middagen sen blir det

Hundvakt

Imorse vid halv åtta kom Larsa hit med Caddy för vi skulle vara hundvakt hela dagen idag, han är en otroligt gullig hund och ibland totalt dissar han tjejer som han gjorde med mig imorse Caddy sprang fram till Olle först och var så himla glad.
Det har tyvärr hänt två olyckor inne, ena gången var i våran säng och det var inte så lyckat men inget man kan göra åt och den andra gången var på golvet i vardagsrummet men det spelar ingen roll för han är lika söt för de.
Har även tränat lite med han idag, upp och ner för trapporna för han var väldigt rädd första gången vi skulle försöka men efter några gånger och belöning med godis så gör han det utan tvivel nu och utan godis med.

Tog en sväng till sidsjön med Caddy där han fick träffa Tassa och det gick bra, dom busade lite med varandra sen så gick vi en kort sväng på spåret och han lekte med kopplet hela tiden så söt när han gör det.
Han skällde och morrade åt pulkåkarna och till slut gömde han sig under bilen, lite små feg är han.

Caddy och våra katter går rätt så bra ihop, katterna gömmer sig för det mesta men han visar inget tecken på att vilja busa med dom.
Om en timme kommer Larsa och hämta honom, kommer bli tråkigt utan honom men har man tur så kanske man får vara hundvakt igen.

Nu ska jag dricka kaffe och kolla på toon disney.

Godmorgon

Idag verkar det som om vi får se lite av solen kanske till och med känna värmen ifrån den :)
Uppe tidigt idag för jag har varit och lämnat mammas bil på verkstaden, hon har otur med bilar ska även få äran att ta den till besiktningen i början på april och dit tycker jag inte om att åka till.

Igår fick jag besök av Jessica och Jonas mycket trevligt dom hade med sig en vetelängd så vi fikade lite, dom fick presenten av mamma som var ett lapptäcke dom kan ha i vagnen eller någon annanstans. Av oss alla fick dom en stickad kofta tillhörande en mössa, den var röd med vita får på och dom verkade gillade det dom fick och då man glad så jag ska ringa mamma idag och berätta de.
Inte långt kvar för Jessica nu, ska bli så kul.

Idag ska jag fixa med lite saker, har några ärende som ska fixas sen så ska jag kanske se om det finns en tvätttid så man blir av med tvätthögen i badrummet.

Nu ska jag börja göra ordning lite frukost.

Slut på helg

Så var det sista dagen på denna helg, ny vecka imorgon och det känns sådär för jag vet ju inte om jag kommer att få gå hemma eller jobba någonting börjar bli less att vara hemma nu.

Inatt drömde jag världens konstigaste dröm om Jessica, Carro, Kattis, Jonas och jag då såklart. Drömde att Jessica fick barn för Jonas ringde och berättade att dom hade fått en flicka men sen träffade vi Jessica på ett shoppingcenter och då hade hon helt plötsligt inte fått någe barn men hennes mage hade försvunnit ändå hade hon inte fått någe barn sedan fortsatte den där konstiga drömmen tills hon berättade att hon hade fått barn men bara luras med oss andra. Var tvungen att ringa henne när jag hade ätit frukost och kolla men än så länge var det lugnt.

Idag ska jag nog plugga lite kanske hitta på något annat efteråt får se om jag har lust till det.
Skulle vilja ut och gå men då vill man helst ha någe sällskap och vet inte om det är någon annan som är lika sugen som jag är.

Nu ska jag gå ner till förådet och kolla om vi har någe spakel så jag kan börja måla i sovrummet snart.


Earth hour

Ge världen en chans att andas, den 28 mars kl 20.30 släck alla dina lampor eller rättare sagt allt som drar ström och låt jorden få återhämta sig under 1 timme.

Sprid detta vidare till alla du känner och om ni vill veta mer gå in på länken nedan och läs mer. 

 http://www.earthhour.org/


Godmorgon

Vaknade vid sjutiden av att jag hade ont i ryggen och det är ett tecken på att jag sovit för mycket men orkade inte kliva upp för det utan låg kvar till strax efter åtta.
Nu sitter jag och kollar på Toon disney vilket jag gör dom flesta dagarna när jag har inget annat att göra.
Väntar på att Olle ska komma hem så man får äta lite frukost börja känna av hur magen skriker efter lite frukost men han kommer snart.

Gårdagen gick jätte bra tog Tindra på en lång promenad när Larsa hade hämtat Caddy och vi gick bort till bajsdepåerna bortanför flügger. Hon går så himla fint när man använder dragselen som man har runt nosen på henne det blir nästan mysigt att gå med henne men sen så är den inte så himla populär så hon måste trycka ner sitt tryne i snön och försöker få bort remen runt nosen.
Hade skavsår på ena hälen när vi kom tillbaka men sånt får man ta ibland när man inte kan lära sig att knyta åt skorna.

Resten av kvällen igår gjorde jag inte mycket Olle kom till Carro och där satt vi och kollade på tv eller rättare sagt Let's dance och det var roligt att kolla denna gången.
Åkte hem när Carro kom hem från jobbet och väl hemma försökte vi komma överens vilka schabloner vi ska ha på vägen i sovrummet.
Schablonen jag vill ha tar 10-14 dagar innan jag får den.

Nu ska jag gå och koka lite ägg och havregrynsgröt :)

Här kommer lite bilder på Caddy och Tindra



Tindra är den stora hunden och Caddy den lilla :)

Fredag

Så var det fredag igen man ska inte klaga för då har man en anledning att ta det lugnt och man får äta något gott dessutom.
Dagens lektion handlade mest om uppgifter man inte har hunnit med och sammanfattning av olika kapitel.

För tillfället sitter jag hemma hos Carro är hundvakt åt Tindra sen är jag hundvakt åt Caddy också som är Kattis och Larsas lilla sjövilda busfrö :P Nyss varit ute och gått med dom båda fast var för sig, började med Caddy som inte ska gå så långt för han är fortfarande valp men vi gick en kort sväng och han verkade tycka om det men på vägen hem så bet han tag i mina byxor och de slutade med att dom åkte ner en bit men som tur var så var det ingen annan i närheten. Han är en lite buse men valpar är ju de. Snart kommer hans husse och hämtar honom.

Om det skulle vara felskrivet någonstans i blogginägget beror det på att jag har Carros dator som är en mac och det är ett engelsk tagentbord vilket gör det väldigt svårt för mig att skriva.

Har fått lite fler ideer till vårat sovrum och nu känns det som om vi är på gång iaf. Hittat en färgaffär som säljer metallic färg men dom hade tyvärr inte den färgen jag ville ha men något liknade iaf.

Nu ska jag busa lite med Caddy innan han ska åka hem, kommer att lägga upp bilder så fort jag har hittat min kabel till kameran.

Hej så länge

Måndag

Så var skolan igång igen känns bra för då vet man att varje måndag och fredag har man något att göra slippa sitta hemma och inget göra. Min sjukskrivning tog slut igår så nu kan man bara hoppas att man får jobba lite.
Dagens lektion fick vi börja med celler och människan något som är ett intressant ämne och kommer har nytta av till fortsatta studier.
Fick göra lite laborationer och sånt är faktiskt roligt det gör att lektioner inte känns så himla långa.

Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, funderar på om jag ska dammasuga av golven så mycket hundhår efter att Freja har varit här men kanske ska plugga med men hinner nog med både och.

Igår vad vi hem till mamma och pappa för att fira min bror som fyllde hela 30 år och jag hade gjort en tavla åt honom med massor av bilder från när han var liten till nu och han tyckte det var roligt. Han var bara lite bakfull för hans kompisar hade lånat en vattentunna så dom hade roat sig hela natten lång.

Nu ska jag iaf börja skriva på min CV för jag ska söka sommarjobb på olika ställen här i skönsmon och hoppas att man får något.

Hörs

Utmaning

Man ska svara på alla frågor och hitta på svar som börjar på samma
bokstav som ditt namn.

1. Vad heter du?  Marlene
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mage
3. Flicknamn: Michelle
4. Pojknamn: Mattis
5. Yrke: Maskinförare
6. Färg: Matt svart
7. Klädesplagg: Mjukisbyxor
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mascara 
10. Plats/stad: Madrid
11. En orsak att vara sen: Magknip
12. Något man skriker: Moget
13. Film: Mamma Mia
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Metallica
16. Djur: Marsvin
17. Gatunamn: Majorsgatan
18. Bil: Mazda
19. Sång: Memory Remains (Metallica)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Maraton

Alla som läser detta ska göra det :P

Tvättstugan

Där har jag hållt till sedan kl halv åtta imorse, gick ut med Freja vid sjutiden för då kom hon och väckte mig. Tog en halv lång promenad och hon verkade vara nöjd efteråt.
Började tvätta och jag hann inte mer upp så skulle jag ner igen och hänga all tvätt, har aldrig tvättat så mycket strumpor och kalsonger som jag gjort idag märks verkligen att min bror preneumerar på kalsonger och strumpor.
Vid ett tiden var jag klart med all tvätt det tog tid men nu är det gjort. Har hunnit med att vila en stund och även gått en promenad med Freja..

Ikväll blir det att bara ta det lugnt, ska skjutsa hem Freja ikväll med men först ska vi äta middag och kväll ska jag göra currydoftande kasslerpytt med vitlökssås har aldrig gjort maträtten förut så får hoppas att det smakar bra sedan.

Sköt om er så länge

Fredag

Jippi nu är det äntligen fredag, för då får man äta lite gott och kolla på let´s dance :)
Imorse hämtade jag mamma på verkstan och skjutsade henne till min brors lägenhet hon skulle städa lite där åt honom och kunde inte bara låta henne göra allt så jag stannade jag med och hjälpte till sen var man tvungen att åka och köpa diskmedel och rengörningsmedel för sånt hade visst inte han, passade på att åka hem och äta lite frukost.
Åkte tillbaka och hjälpte mamma mer med städningen och skjutsade henne och hämta bilen igen för dom hade inte dem grejor hemma som behövdes för att laga den.
Tog med mig massa tvätt från broder så imorgon ska jag tvätta alla hans kläder och kan säga det var inte lite tvätt så det kommer ta mig hela dagen.

Vid elva åkte jag ut till mormor för jag skulle skjutsa henne till vårdcentralen och sen handlade jag lite åt henne. Träffade även Carros moster med barn där ute mycket trevligt :)
Vi fikade lite tillsammans när vi kom tillbaka och sen kollade på våra bästa år, jag kommer nog bli som mormor när jag blir äldre :P

Resten av kvällen har jag och Freja tagit det lugnt. Åkte ut till klingsta en sväng för ge katterna mer mat och fylla på frön till fåglarna och sen åkte jag och handlade det nödvändigaste plus lite gott då :)

Nu ska jag fortsätta att kolla på let´s dance

Promenad

Så var det torsdag idag men på något sätt så känns det som lördag eller söndag, blir förvirrad ibland. Igår när vi skulle lägga oss för natten skulle Freja promt lika i våran säng och hon gav sig inte för någon hjälpte henne upp, Olle fick ingen plats i sängen utan fick trängas med henne och vid halv fem imorse skulle hon ner och dricka vatten för det var antagligen väldigt varmt så då vaknade man ju. Somnade faktiskt om igen och sov till åtta sen.

Idag har jag vare hos Carro för hon ville inte vara ensam hemma för det hände en sak igår som jag inte behöver gå in på detaljer. Hjälpte henne att städa lite grann och sedan åkte vi ut på birsta för hon skulle lämna in sin telefon igen för samma problem och det sämsta är att hon fick tillbaka den från lagning för 2 dagar sedan. Säkert så kommer samma problem att vara kvar när den kommer tillbaka.
Gick in på birsta city en sväng, köpte ett handedsskydd och tiger balsam åt Olle för han har gjort illa handen på träningen och får hoppas att detta ska hjälpa honom då.

På vägen hem hämtade vi Hoffe och Tindra sen släppte vi av honom efter vägen, stannade och handlade med oss mat och skulle äta hemma oss mig, efteråt tog vi en halvlång promenad med hundarna och Tindra är en busig liten tjej som inte vill göra som alla andra säger att hon ska göra.

Nu ska jag bara sitta i soffan och ta det lugnt, kolla på tv och vänta till Olle kommer hem.

Hej så länge


Vovve

Hej!
Idag har jag inte gjort så mycket, är så skönt att man kan tacka nej till jobb nu när man har en bra anledning skulle aldrig orka jobba min kropp har inte hämtat sig efter förylningen ännu eller jag är ju inte 100 % frisk ännu.

Har varit till klingsta och ätit jätte god lunch och sen skulle Freja föjla med oss hem vi ska vara hundvakt från idag tills lördag eftermiddag. Ska bli mysigt att ha en hund i huset när man är ensam hemma på dagen. Man har en anledning till att gå ut och få friskluft.

Nu börjar batteriet att ta slut på datorn så skriver något mer imorgon

Sjuk

är vad jag är, var till till läkaren igår och har fått bihåleinflammation och öroninflammation hur kan man har en sådan otur att få båda två samtidigt under en förkylning. Ska äta penicillin i 10 dagar och hoppas att jag blir bättre men trycket har lättat någorlunda i ansiktet.
Var ju första dagen igår när jag började ta dom så mycket kan det inte ha hänt men kan säga att jag höll på dö av smärta i både ansiktet och huvudet.
Så nu får man ta det lugnt ett par dagar och man får ju sjukskriva sig själv i 7 dagar utan intyg så nu ringer dom om jobb får man så lov att tacka nej, för vill vara hemma några dagar innan jag börjar jobba igen.

I fredags så jag och Jessica på stan det var mycket roligt och trevligt, hon hjälpte mig att kolla på ett par jeans kan inte köpa kläder själv utan att någon är med och säger som dom tycker. Skjutsade hem henne och satt där en stund och pratade som vanligt men finnas alltid något nytt att prata om.

Resten av dagarna i helgen har jag jobbat trots smärtan jag har haft men så är livet man kan inte klara sig utan pengar.
Finns dom som inte tycker att man bör jobba när man är förkyld men är man vikarie så tar man på sig allt man kan spelar ingen roll hur man mår. Har man fast lön varje månad så kan man säga så om andra vikarier för dom har en trygg inkomst varje månad gemfört med en vikarie som har varierande lön varje månad.

Igår följde Carro med mig till birsta med och kollade på lite saker köpte presenter till Jessica och Jonas plus deras lilla bebis som ska komma om ca 1 månad.
Var inte så länge där ute men sen åkte vi ut till dom och lämnade över paketerna.

Nu ska jag snart få äta min efterlängtade frukost.


Förkyld

Är så förkyld att jag vet inte vart jag ska ta vägen, ont i bihålorna, öronen, halsen och huvudet. Måste nog ringa till vårdcentralen imorgon se om man kan få komma imorgon eller på tisdag.
Men har varit tvingad att jobba i helgen  eftersom jag inte jobbar så mycket längre så måste jag ta å mig allt vad jag kan.

Orkar inte skriva så mycket men när jag i frisk ska jag skriva mer :P