Lovisa

Äntligen äntligen har jag hittat ett företag som fortfarande säljer mina glas som jag samlar på, min mamma började köpa en serie åt mig när jag typ var 12 år och hann få ihop 13 glas innan duka bestämde sig för att sluta med serien så min mamma titta ut en ny serie med glas åt mig och hittade då Lovisa som kommer från duka och är otroligt fina men så hände det som inte fick hända för ett år sedan och det var duka lades ner och jag hann inte med och köpa glasen när det vart rea.
Det senaste halvåret har jag googlat, tittat på tradera/blocket om det är någon som säljer och visst är det men inte just de måtten jag har på mina glas och idag så hittade jag ett företag som ligger nere i falkenberg och dom säljer just lovisa glasen och massor av andra glas som duka hade.
Passade på att beställa 6 st glas så behöver jag inte oroa mig över denna serie mer :P


Uppsala

I helgen har jag och Olle varit till uppsala en sväng för att hälsa Andres, Karin och pojkarna. I torsdag hade vi bestämt att låna Janne och Pias bil för den är en aning snabbare och tryggare att åka i, hade hört att det skulle bli dåligt väder ner över.
Vi åkte i tid på fredag närmare bestämt halv tio för då hade vi god tid på oss ner och Anders hade ändå ett telefonmöte på eftermiddagen.
Vi planerade att stanna i tönnebro för att uppsöka toa och köpa något att äta, vädret var lite jobbigt att köra i men tog man vet lugnt så gick det bra och höll bra avstånd.
Några mil före tönnebro så blev det bilkö och jag vågade inte chansa och köra om men några gjorde ju det och en av dom var en lastbil med släp det visade sig senare att det var plogbilar som låg och bromsade alla bilar. 
500 meter från tönnebro ser jag något konstigt på vägen och fick panikbromsa för där hade det hänt en olycka 2 lastbilar och en personbil hade krockat såklart var det ju den lastbilen som körde om mig tidigare.
Där satt vi och fick sitta i ca 2 timmar tills en polis kom fram och berättade att det gick att åka mellan lastbilarna om man tog det försiktigt och höll ut men fick ske på eget ansvar, det var ju lugnt men sedan var E4 söderut avstängd så vi hade ingen aning hur vi skulle göra men åkte in i tönnebro och uträttade våra behov.
Ringde janne som fick ta fram en karta och hitta en annan väg till uppsala, vi fick ta en extrem omväg via bollnäs, ockelbo, sandviken. Vanligtvis brukar en resa ner till Uppsala ta ca 3 1/2 timme men vi åkte bil sammanlagt 8 timmar.

Vi har haft det toppen härligt därnere och ätit god mat, kollat på os, melodifestivalen, lets dance. Spelat turnering i guitar hero och andra wii spel.
Varit på stan och fikat ätit luncher, helt enkelt haft det jätte mysigt tillsammans.
Denna resa måste vi bara göra om snart.

Från olyckan syns lite dåligt


Solig vinterdag

Vilken underbar solig vinterdag vi har haft idag och det är så härligt att man bara vill vara ute, kan säga att jag längtar tills snön börjar smälta och våren är på intåg.

Fick iaf sova inatt som var och vaknade helt utvilad kanske det var mitt kvällste som gjorde att jag inte komma till ro. Gubben hade inte kunnat sovit inatt för han hade så ont i ryggen men får hoppas att han kan få sova inatt som kommer.

Varit på fyndlagret idag och fyndade 4 lasse åberg tavlor men nu ska man bara hitta en plats för dom men det borde inte vara så svårt men tavlorna lär ju inte komma upp under helgen kanske till nästa helg :P
Passade på att åka och handla samtidigt och visst blev det dyrt som vanligt men ist har vi fått ett kylskåp som är överfyllt.

Jag och Carro har varit hos Jessica och Alva, vi tog en sväng med sparkarna eller jag och Carro delade på en spark det gick ju de med.
Vi tog sjövägen hem och det vart tungt för Jessica för sparken var med framtung än baktung men hem kom vi och då drack vi kaffe på baksidan av deras hus fick följa solen nergång över skogen så då gick vi in och hade det allämnt mysigt.

Ikväll är man ensam hemma som vanligt men någon av oss måste ju känna pengar med så man kan bo kvar här annars blir väl det ett tält på någons tomt :)

Förtillfället äter jag algrens bilar, dricker pepsi max och kollar på let´s dance.

Byebye

Sömnlös natt

Inatt har det inte varit någon bra natt för min del, har somnat bra och sedan vaknat bara någon timme senare av att jag har ont i ryggslutet och är nästintill rastlös i benen.
Jag kan inte ligga på min favoritsida heller eftersom tatueringen har börjat skorpa är så rädd att jag ska fastna i lakanet och slita bort skorporna, så det blir antingen vänstersida eller mage och ingen av dom är någon favorit. Inatt när jag vaknat tog jag täcket, kudde och gick till soffan ist tänkte att jag skulle kunna sova där i stället, somnade och sov någon timme sedan vaknade jag av att armen somnat. Hoppas att jag får sova bättre inatt som kommer men tänker inte hoppas på något.

Bemanningen ringde imorse frågade om jag hade lust att komma och jobba 3 timmar egentligen kändes det onödigt men det var visst panik och då vill man helst inte tacka nej.
Skulle egentligen följt med Carro till njurunda för att titta på när Lina skulle gå och simma men så blev ju inte fallet.


Svärföräldrarna har varit här på middag och det var mycket trevligt, dom beställde havregrynsgröt så det fick bli det men tyckte det var så lite så jag gjorde ordning lite kokta ägg och massor av grönsaker.
Tassa var också med och hon är ju himla go den hunden och väldigt speciell men det är ju det som är bäst med hundarna när dom har egna sätt att vara.

Nu ska vi se på ett avsnitt av true blood var väldigt länge sedan vi såg på den serien men nu ska vi nog komma igång igen och försöka se ett avsnitt per dag.

Byebye

Art of pain

Igår var det dags för mig att tatuera mig ännu en gång och var faktiskt inte så himla nervös som jag trodde att jag skulle vara, var ganska nervös precis innan vi skulle gå in men så fort jag hade kommit in försvann den jobbiga känslan.
Grim började rita upp den och bara det tog en stund men hade ju med mig Carro så då blev allt mycket roligare. Vid fyra började han att tatuera mig och var beredd på att det skulle göra ont men inte så ont som det gjorde på vissa ställen det var en sådan jobbig smärta som gjorde att jag fick kalla kårar läng ryggraden.
Efter cirka en timmes sittning så kände jag att min vänstra skinka hade somnat och den började också smärta en obehaglig smärta men kunde inte ändra läge på kroppen heller, när Grim nästan var färdig så började jag kallasvettas och kände mig illamående trodde jag skulle få be han sluta så jag fick andas lite och röra på mig. Det var en jäkla tur att Carro var med så jag kunde fokusera mig på något helt annat.
När han väl var klar så vart jag så lättat att jag inte visste vart jag skulle ta vägen men ställde mig upp så domningarna skulle släppa i skinka.
Är så jävla nöjd med tatueringen och det var värt all smärta.

Idag har vi haft en lugn dag, tog en sväng ner på stan och uträttade några ärenden sedan köpte vi med oss semlor och den var så jädrans god så jag skulle kunna ha ätit hur många som helst men måste begränsa mig och mitt ätande när det gäller gosaker och kakor.

Nu blir man insmord på tatueringen och det är så skönt för salvan svalkar. Ikväll blir det att se på  någon film när älsklingen kommer hem från jobbet.

Bye bye


Ny vecka

Vilket underbart väder det har varit idag och i helgen som var om jag hade kunnat så skulle jag ha varit men i helgen har jag varit och jobbat.
Igår var jag rätt så slut i kroppen hade ont i ryggen men det tillhör väl när man bara går och går på jobbet.
Kändes som allt gick åt pip svängen igår men tror att jag lyckades komma ihåg allt och alla hamnade i rätt säng :P
Snälla Carro kom och hämtade mig på jobbet för Olle hade bilen, tur att man har henne :)

Idag sov vi ganska länge och låg och drog oss så länge vi kunde men sedan upp och äta lite nyttig frukost i lugn och ro. Blev massor av vänner avsnitt så man fick skratta och bli en människa igen efter helgens jobb.
Sedan tog vi oss ner på stan och ställde bilen i varmgaraget för att få den fri från is och snö. Köpte en bok om pilates för nu vill jag stärka upp min rygg på ett bättre sätt och har länge varit sugen på att lära mig pilates.
Köpte ett par gardiner på rean också så nu har man bytt gardiner i hela lägenheten tyckte att julgardinerna hade suttit upp alldeles för länge.

Resten av kväll blir det att småplocka i lägenheten, diska lite och sen bara mysa ner mig i soffan.

Imorgon ska jag tatuera mig och är rätt så nervös men borde inte vara det för har ju gjort den förut, lägger upp en bild imorgon.


Landstinget Västernorrland

Hur ska allt detta sluta med varslandet av all personal på sjukhuset, dom som jobbade förut innan varslingen var redan utarbetade.
Snart är det 700 st mindre som kommer jobba på sjukhuset och kan bara tänka mig att dom som blir kvar kommer att gå på knäna, att ha den otrygga arbetsmiljön som är där, att inte veta om man kanske kommer bli varslade idag eller senare under månaden. Måste vara nästan en plåga att gå till jobbet och måsta tänka "kommer jag hinna med allt idag, kommer alla patienter att få hjälp med de dom vill ha hjälp med?"  Nu förtiden är det inte bara sysslor som ska göras utan allt detta pappersarbete man ska hinna med innan passet är slut. 

För tillfället vill man inte bli sjuk och måsta uppsöka sjukhus, ha man otur så kan man få vänta i flera timmar innan man ens får komma in på ett rum och där kan man få vänta yttligare någon halv timme timme för det finns inte tillräckligt med personal som kan hjälpa alla sjuka samtidigt.
Varje dag är inte den andra lik. 

Läste idag i tidningen att den nya personalchefen har fått sparken och det var väl kanske lika bra men jag tänka mig att det finns fler i styrelsen som skulle också behöva få sparken. 
Stigbjörn och Ewa kanske borde gå dom med så vi kan få lite nytt folk i styrelsen som kan ta dom rätta besluten för hur besparingarna ska gå till. 
Om nu Stigbjörn skulle få sparken så han en j**la fallskärm som kommer ge han 140 000 kr i månaden till 2014 och hur sjukt är inte det sådant har vi råd med att ge alla uppsatta fallskärmar om dom får sparken, tänk dom som får sparken från sjukhuset har absolut inga fallskärmar att ta till med. Blir många av dom som kommer måsta söka bidrag allt från socialen till a-kassa.
Finns många som kanske tar sitt flyttlast och flyttar till en annan del av sverige där det finns jobb, ju fler som flyttar ju mindre skatteintänkter får sundsvall och sedan bygger dom nytt badhus och teaterhus för att folk ska flytta hit men vem f*n vill de när det inte finns ett enda jobb här.

Jag är en vikarie som jobbar på ett äldreboende och varje gång dom ringer och fråga om jag vill komma jobba så blir jag lika glad för då vet jag att jag kommer kunna betala alla våra räkningar i slutet av månaden men sedan räcker inte dom till så mycket mer än mat och bensin till bilen. 

Jag blir arg, ledsen och besviken på detta, hur kunde dom låta att det skulle gå så här illa. Någon måste ha vetat att ekonomin inte var den bästa hos landstinget. Vi hade ändå råd att beställa konsulter som ska komma fram till hur ekonomin är.

 
  


Snö hit och dit

Nu är jag verkligen super less på denna snö, vill bara vakna upp och se att den smälter bort och sommaren kommer allt närmare.
Har så mycket som ska hända i sommar så jag vill börja beta av dom en efter en men som det verkar nu får man minnas vänta på att denna skit snö ska smälta bort.

Har äntligen fått pengarna från försäkringskassan men dom kom ju bara 6 dagar för sent med tanke på räkningarna som skulle betalas men vilken tur att man har en sambo som har ett jobb med många tider som ger bra utbetalning.
Tyvärr kan jag ju inte använda alla pengarna för dom ska ju sparas till denna månadens räkningar men kanske är lika bra och inte köpa mer saker/kläder.

På tisdag ska jag tatuera mig igen och det känns nervöst för allt hände så fort men har ju hittat den perfekta tatueringen så när jag väl är där så kommer det känns bra, kommer säkert göra ont men det får man ta.

Nu ska jag gå ner och kolla om det finns en tvättid. 

Söndagsmiddag

Fy bubblan vad jag är less på denna kyla och snö, skulle vilja ha vår nu och känna att värmen är på ingång.

Jag, Jessica, Carro och Kattis var och åt middag på ming palace, var mycket gott men kanske kan tycka att det var dyrt. Vi alla passade på och äta både förrätt, varmrätt och efterrätt och jag testade friterad banan med glass och det var så gott men efteråt vart jag så mätt att allt var bara jobbigt.
Snälla Carro skjutsade hem mig sedan så Olle slapp åka ner och hämta mig, henne kan man alltid lita på.

Igår gick jag till Olles jobb för att efter han slutat kl 15 skulle vi åka hem till mina föräldrar och äta middag, visade sig att Peter, Helena och Kevin var där med så då blev allt mycket trevligare.
Mamma hade gjort ordning viltgryta och den är såååå himla god att jag skulle kunna exakt hur mycket som helst men då hade jag nog inte orkat med efterrätten.
Fick en glädjande nyhet igår eller Kevin berättade det för mig och Olle och det är att Helena och Peter ska få ett barn i augusti så jag ska bli FASTER! Namnet känns så gamalt men jag är ju endast 22 år.
Tycker det ska bli så himla roligt och längtar verkligen till sommaren nu :)

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och kolla om det finns någon tvättid till mig för korgen börjar växa igen och har snart inga rena arbetskläder och man vet ju inte hur mycket man får jobba i veckan.

Ha en fortsatt trevlig kväll