Barnvakt

Godmorgon!

Idag är det den perfekta vinterdagen, lagomt kallt, snön ligger kvar och solen skiner lite lätt!
Det är ungefär en sån dag man skulle vilja vara ute en hel dag och sedan avsluta med varm oboy och limpmackor :)

För tillfället är jag barnvakt åt bästa Love medans Matilda är och utträttar en sak, än så länge går det bra Love sover i vagnen ute i hallen och Elias har somnat på golvet :) så får det gärna vara ett tag nu men med min otur vaknar säkert båda smatidigt och vill ha mat men då tar jag hand om det då :)
Nu njuter jag av tystanden och ser på våra bästa år!

Igår hade jag både besök av Jessica, Alva och Max sedan på eftermiddagen kom Sandra, Anders och lilla Lexie. Så himla trevligt när man får besök och kan prata om allt och inget :)

Nu ikväll så följde jag och Elias med mamma/mormor ut på birsta och handlade julklappar till barnbarnen, faktiskt så var det inte så himla mycket folk där ute och det är skönt när man slipper stå i mils långa köer!

Imorgon kommer våran nya soffa från ikea och jag längtar som en tok så för tillfället sitter vi på golvet för den gammla har svärfar hämtat.

Nu ska vi sova och jag hoppas på en sovmorgon imorgon :)


Äventyr

Så var det måndag igen fast inte på ett negativt sätt utan bara skönt att det är en ny vecka för om bara 12 dagar kvar till julafton och nu när snön har kommit så har jag fått mer julkänsla plus att alla julklappar är snart inhandlade.

I lördags var vi på äventyr ner till uppsala över dagen för att fria Malte i förskott som egentligen fyller år idag, vi kom iväg i rätt bra tid och vädret var så där på vägarna men det gick bra ändå.
Det var även Elias första resa på längre än 4 mil, han sov till tönnebro och var sedan vaken resten av biten ner till uppsala och det var inte så mycket gnäll från honom heller.
Hade en helt underbar dag där ner med god mat och härligt sällskap :)
 
Den 21 december kommer våran nya soffa och jag längtar så efter den för nu är jag less på våran soffa man sitter som en påse potatis i den. Det skönaste med allt är att ikea har fri hemkörning på den så det enda vi behöver göra är att bygga ihop den men det ska väl inte vara så svårt :P

Nu ska jag kolla klart på tv och in vänta älsklingen som kommer hem från jobbet snart sen ska jag SOVA ett par timmar till Elias vaknar och är hungrig.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Snö

Äntligen har det  kommit lite mer snö som förhoppningsvis kan få ligga kvar fram till jul men för min del får det gärna komma lite mer så min käre karl får köra sin skoter :)

Igår hade jag fin besök av nytill skottet Lexie och hennes föräldrar, ojoj så liten hon är och tänk att lille Elias har varit så där pyttelitten men nu blev han ju en stor bebis helt plötsligt. Det är när man träffar någon yngre bebis som man inser hur mycket ens egen har växt sedan dom föddes!
Var även nästan så man hade glömt hur man gjorde när man skulle bära dom och att deras nacke är så instabil.

Nu går smakportionerna ännu bättre han verkligen älskar gröt, allt bara försvinner i ett nafs och mer vill han ha men lill magen måste få vänja sig vid fast föda innan jag ökar på till hel portion.
Idag ska jag göra storkok på potatis, morötter,broccoli och frysa in i tärningar så det alltid finns färdig mat åt Elias!

Nu har jag faktiskt lyckats inhandla två julklappar men det är några kvar att handla men får fortsätta när Olle är ledig nästa gång så vi kan använda hans fantasi med men denna jul kommer bli den bästa på flera år och jag känner hur julkänslan kryper närmare inpå mig!
Snart dags att pynta tomtar och eventuell gran men eftersom vi har två katter som gärna river våran gran måste vi komma på en lösning först hur vi ska få den att stå kvar.

Nu ska jag pyssla på med lite småsaker här hemma sen blir det en promenad på eftermiddagen!


Smakportion

Idag åt Elias sin första smakportion med potatis för första gången och till en början verkar han tycka att det var okej smak men sedan kom rysningarna, man såg att han verkligen hur illa han tyckte det smakade men imorgon gör vi ett nytt försök :)
Denna tid tycker jag är helt underbar när man får börja ge fast föda och se hur dom upplever alla nya smaker, var och inhandlade en barnstol på ikea så nu är vi redo.

Svärgföräldrarna plus Matilda och Love var här på eftermiddagen och fikade lite, dom hade köpt med sig en otroligt fin kaktus blomma som jag ska försöka ta väl hand om.

Imorgon ska jag och Elias åka upp till mina föräldrar och spendera dagen där medans Olle jobbar heldag och sedan på kvällen blir det väl någon film och lite snacks :)
Älskar när Olle antingen slutar tidigt eller är helt ledig.

Nu ska vi sova och hoppas på att våran son också får sova hela natten helst till klockan 6

Godnatt