Hundvakt :)

Imorse blev jag väckt av att Carro min underbara vän skickade ett sms och frågade om jag var vaken :P Bara för att hon hade varit uppe sedan halv sju, för igår när jag hade tackat ja till att vara hundvakt så kom jag på att det skulle bli stessigt för oss att hinna med träningen och sedan besikta bilen och Caddy skulle ha fått varit ensam hemma och det är ju inte det roligaste för honom så Carro erbjöd sig att ta honom på förmiddagen och sen skulle hon komma med honom till mig innan hon skulle börja jobba.
Tackar dig Carro för att du är så himla snäll när allt bara blir bara för mycket för mig, du är en mycket bra vän.

Caddy kom till oss vid halv elva tiden och då var Carro tvungen att åka hem och hämta hans mat m.m. så hon kom tillbaka vid elva tiden med hans saker och då passade vi på att ta en promenad med honom så vi gick jämns med E4 och upp i skogen fick vända efter halva vägen för jag hittade inte stigen som jag letade efter.
Caddy var helt galen där uppe säkert en massa nya dofter av andra djur.
Har inte gjort så mycket mer än att bara ta det lugnt, var ner en sväng på stan och uträttade nåra saker.
Just nu ligger Caddy helt utslagen här brevid mig på golvet, husse kommer nog och hämtar honom snart.

Ikväll blir det tonfisksallad till middag, var sugen på något gott men ändå lättlagat. Sedan är det ju Greys ikväll så jag kommer sitta bänkad framför tv:n ikväll.

 

Klingsta

Väckarklockan ringde kvart i åtta i morse men orkade inte kliva upp förns åtta, Simba kom och var så gosig imorse så ville ligga kvar men det var bara att kliva upp och ta på sig träningskläderna och åka till gymet.
Tränade kondition och lite rumpa, lår kändes skönt efteråt.
Olle säger att jag har gått ner i vikt men enligt vågen och mig själv har det inte hänt mycket men bara hålla humöret uppe och kämpa vidare tills man verkligen känner sig nöjd.

Åkte till klingsta en sväng för att ta hundarna på en promenad och det är ju inte helt fel att röra sig lite extra fast man tränat. Gick förbi det nya huset vid skolan, det var ett älvsbyhus så det gick fort när det väl huset hade kommit i sina små paket.
passade även på att tvätta Olles bil för det var smutsig men såklart så missade man på visa ställen.

Ikväll ska det bli lite brieost och kolla på desperata hemmafruar.


Sommar och sol

Vilket väder vi har idag man vill verkligen bara vara ute och sola tycker faktiskt att det verka vara ganska varma vindar idag med man känner att sommaren är här för att landa och på tal om i helgen vilket väder vi skulle få då, blir att man ska inviga grillen då kanske.

På skolan idag repeterade vi inför provet vi ska ha på måndag, känns som man kan det hyfsat bra iaf men måste plugga lite mer och tyvärr blir det ju nu ikväll och hela helgen men få ta med mig böckerna ut och sitta i solen och plugga, vi har ingen sol på våran balkongen så där kan man ju inte sitta och sola.
Våran lärare är ganska roligt, innan vi ens har avslutat ett kapitel vill han genast börja på ett nytt helst av allt så vill jag göra provet först innan man ens börjar på ett nytt kapitel.
Lyckades ju övertala honom idag att repetera till provet som är på måndag.

Tränade som en gris idag, svetten bara rann på mig tog i så det knappt orkade gå efteråt men när man väl ha kommit hem och fått i sig något att äta/ duscha så känns det underbart att man har varit på gymet och tränat.

Igår så var vi och hälsade på familjen Hansson-Nässén, blev bjudna på en paj och lite marsán kräm var riktigt gott faktiskt. Prata om allt möjligt och jag kunde inte släppa ögonen ifrån lilla Alva för hon är så himla söt, undra vem hon kommer att likna mest när hon blir lite äldre.
Kanske kan åka dit någon dag när det är vackert väder och ta en promenad med dom.

Skjutsade Olle på jobbet idag och sen åkte jag förbi arbetsförmedlingen och gjorde en uppföljning på min handlingsplan, fick den där jobbiga fråga "hur många jobb har du sökt sedan sist du var här?" Mitt svar blev inga för det finns inga att söka inom mitt område men nu har jag lovat att jag ska söka 3-5 nya jobb tills nästa gång jag ska dit och det är i augusti, har redan fått ett sommarvik med 100%. Var in en sväng på s-valls kommuns hemsida och kolla lediga jobb det fanns endast sommarvik att söka och det var likadant på ams hemsida.
Jag tycker det är fel tillfälle att söka heltidsjobb just nu.
Ska hämta Olle på jobbet ikväll när han sska vi handla tillsammans till middagen.
kväll blir det att äta gott, massa godis, dricka och så klart en god middag.

Nu ska jag plugga lite och sedan gå ut en stund och njuta av solen :)
Trevlig helg alla

Tisdag

Så var det tisdag, imorse tog vi en lång morgonpromenad och det var riktigt uppfriskande. Olle åkte och jobbade vid halv tio imorse så då vart man helt ensam eller katterna var ju hemma men ändå.
Hade tänkt ha haft en hel dag med pluggande men så blev inte fallet, utan jag åkte till Carro och hjälpte henne städa. På något sätt är det alltid roligare att hjälpa andra att städa än att städa hemma hos sig själv.

Vid fyra åkte vi och hämtade Carros mamma för hon skulle också med upp och hämta tindra hos vetrinären. Där fick vi sitta och vänta hur länge som helst. Till slut blev hänvisade till ett annat rum och vänta till vetrinären skulle komma och berätta vad som stod till med henne. Dom hade tagit en röntgen och sett att det var något i tarmen men inte vad så dom hade gett henne en vätska som ska vara tills imorgon för att se lite bättre vad som finns i tarmen. Fick känslan av att vetrinären visste mer än vad hon sa men får se imorgon.

Nu ska jag försöka plugga medans älsklingen ska spela sitt nya spel som han fick av mig i födelsedagspresent.

Ny vecka

Så var det en ny vecka och idag så började skolan igen efter en vecka påsklov, kändes rätt så okej men stannade bara halva lektionen sen åkte jag hem och pluggade ist.

Var en sväng på gymet idag och sen åkte vi hem och åt  lunch, tog en en sväng ner på stan och köpte oss ett par skor så nu har man nya skor att slita ut :P
Invigde våren med en mjukglass på stan och passade även på att sola en stund mycket skönt.

Har varit en sväng i klingsta och hjälpte Janne att dra massa granris till brasa som vi även passade på att elda upp. Tur att dom har en till brasa till sista april som vi kan elda upp med. Skönt att få röra på sig och göra av med lite energi men nackdelen med att elda är att man inte luktar så himla gott efteråt och svårt att tvätta bort.

Nu ska jag gå och sova, ska upp tidigt imorgon och gå en morgonpromenad innan älsklingen ska åka och jobba.
Godnatt

Hundvakt

Min dag började med att väckarklockan ringde 06.20 för vid 06.30 skulle Larsa komma med Caddy. Jag var rätt så seg men när väl caddy kom så vaknade man till liv :)
Tog en halv lång promenad med honom och Olle vägen upp till södra, han och vi var nöjda efteråt och caddy sov ca 1 timme innan han var lekfull som tusan.
Resten av dagen med honom har jag bara vara ute och rastat honom med jämna mellanrum.

Simba min lilla gubbe verkar ha det tufft med kissandet, fortfarande blod i urinet men jag hoppas att det går över snart för jag tycker så synd om honom. Jag ger honom smärtstillande och inflammationsdämpande så hoppas att det värkar bra på honom så han slipper ha så himla ont när han ska kissa.
Jag hoppas för allt annat att han blir frisk igen och slippa ha dom besvär han har.

Nu ska jag börja gör ordning lite middag tills älsklingen kommer hem.
Ikväll är det även greys så ikväll blir det soffan för våran del.

Vetrinären

Idag har man varit på gymet och kämpat före frukosten och det gick bra var väldigt hungrig bara när man kom hem.
Hade tänkt åkt ner på stan idag och kolla in ett par nya skor men så blev det inte, utan vi fick en akut tid uppe hos vetrinären för Simba har haft problem med kissning sedan igår kväll och vi bestämde oss för att kolla upp det.
Carro var så snäll att hon följde med mig och var sällskap, vi fick vänta ca 20 min innan vi fick komma in eftersom det var en akut tid så tog dom in oss så fort det fanns tid och en vetrinär.
Vetrinären kom från Holland så det var svårt att förstå henne men hon erbjöd en assisten som skulle översätta men bestämde mig för att försöka förstå henne och det gick bra tycker jag.
Hon ville ge Simba en narkos för att ta en urinprov och då var det enda dom kunde göra så jag fick vackert lämna min lilla gubbe hos dom och skulle hämta honom vid halv fem klockan var då halv två.

Vi åkte ner på stan och träffade Ida och hennes kompis, bestämde oss för att ta en fika på barista och sitta där en stund. Fikat var gott men dyrt men så är det ibland.
Sedan åkte vi på okq8 och dammsög Carros bil för hon tyckte den var smutsig invändigt och nu kan jag nog hålla med henne. Fick köpa 2 poletter för att få bort att hundhår i baksätet.
Det tog tid men det blev bra och efter de åkte vi upp till vetrinären för att hämta Simba, han hade mycket blod i urinet och det var något med urinblåsan som gjorde att han inte kunde tömma den riktigt och plus att han hade väldigt ont.
Fick byta foder och skulle köpa något tillskott åt honom men tyvärr hade dom det inte hemma så får man åka upp till veckan och köpa de.
Dyrt att åka till en vetrinär men om man ser på den positiva sidan får jag ha kvar min Simba. Nu måste vi hålla koll så att han tömmer blåsan riktigt annars får vi åka upp igen så får dom tömma den åt honom, var på apoteket och köpte smärtlindring åt honom.
Han är fortfarande snurrigt i huvudet och är inge sällskaplig av sig men det får man ta.
Hoppas bara att det försvinner så han slipper ha problem med detta.

Nu ska jag se på tv och sen blir det att bara ta det lugnt.

ps. Tack för idag Carro, tur att man har dig som alltid ställer upp för mig :) ds.

Måndag

Nu var det ett tag sedan jag skrev och det beror på att jag har jobbat hela helgen sen har jag inte haft ork att uppdatera något.

I fredags så var vi i Klingsta typ hela dagen och kvällen, Anders, Karin och pojkarna hade kommit upp från Uppsala så vi åt middag där och bara hade det trevligt.
Olle hjälpte Anders och tvätta bilen och jag var ute och njöt av det fina vädret.


Lördag och söndag så jobbat jag det underbara 12 timmars passen och var rätt så mör i kroppen när jag kom hem så då blev det sängen typ på en gång.
Men man ska inte klaga när man får jobb men ibland kan man bli så trött bara i kroppen att man inte orkar jobba men när lönen kommer så var det värt alla tidiga mornar.

I dag har jag varit med Carro på birsta, gick och kollade runt. Köpte presenter åt Olle som fyller år på torsdag så nu det klart eller kanske ska köpa en sak till.
Åkte och handlade på City cross och sen släppte jag av Carro hemma och så åkte jag hem och la mig på soffan en stund innan jag skulle börja laga mat.

I lördags så kom Jessica och Jonas efterlängade bebis, den blev en liten Alva så man får säga stort grattis till de nybliva föräldrarna och lycka till med allt.
Alva ska få sitt första påskägg när vi träffar henne.

Nu ska jag åka och gå ett varv runt sidsjön

Länge sedan

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev något här, har inte haft någon lust eller tid.

I söndags så fyllde man hela 21 år och det känns ännu ingen skillnad med att man blir 1 år äldre :P
Fick en födelsedagsmacka på morgonen av min sambo och den var väldigt god. Åkte sedan iväg till gymet som öppnade 10 för att springa av mig och det var skönt men var lite stressad för mina vänner skule komma vid halv ett. Åkte hem duschade av mig, gjorde ordning tårtan som jag skulle bjuda på.
Vid ett kom Carro, Kattis, Larsa och lilla Caddy, av dom fick jag presentkort på ikea och presenten  fick jag av jessica och jonas som tyvärr inte kunde komma.

Senare på kvällen kom mamma, pappa, peter, mormor, janne, pia. Utav Mamma och Pappa fick jag pengar, kokbok och en häng pelagon som heter marlen som mitt namn.
Utav Peter fick jag en flaska vin, Mormor fick jag påskägg och en slant. Pia och Janne fick jag boken marley och jag, presentkort på stan och av Olle fick jag lego star wars och madagaskar 1 och 2. Är väldigt nöjd med alla presenter jag fick.

Idag har jag jobbat morgon på jobbet och det gick fort hade bara tid till två så det var skönt att komma hem i tidig.

Nu sitter jag framför tvn och pratar med jessica samtidigt.

Namnsdag

Idag har man namnsdag och det känns inge annorluna gemfört med alla andra år eller jo kanske en sak och det är att man fyller år imorgon. :)

Idag har jag jobbat ett långt pass och nu känner jag mig helt utpumpad i kroppen, har absolut inga krafter kvar.
Kanske uppdaterar mer imogon.

Godnatt

Ny mobil

Igår var jag och hämtade ut min nya mobil på ica (posten) och då passade jag på att ta en promenad hem och det gick väldigt fort men det var skönt att röra på sig.
Väl hemma så satte jag mobilen på laddning och läste sedan igenom alla papper och nu för tiden behöver bara mobilen ladda i 3 timmar förut skulle ju den ladda 16 timmar innan man kunde börja använda den.

Idag har man varit i skolan sen så åkte jag ut på birsta och köpte mig en mobil bag så man slipper få repor på displayen. Åkte sedan och tränade kondis i 30 min och hem och duscha slänga i sig lunch och åka till jobbet det var stressigt men jag hann med allt.

Nyss kommit hem och nu sitter man här och medans jag skriver kollar jag på singin bee, så bara program :)
Nu ska jag göra lite kvällsfika och sen blir det sängen för mig ska upp kl 6 imorgon bitti.




Såhär ser min nya mobil ut.