Allhelgonahelg

God eftermiddag

Igår hade jag en mysardsoffkväll och fick kolla på vad jag ville och bara njuta va mig själv, Olle kom hem vid halv elva och försökte hitta någon bra film men nja det var tungt men vi tände lite ljus och kollade på scrubs.

Idag har jag jobbat men det var endast 5 timmar på ett sätt kändes det jobbigt att åka dit till sju för bara 5 timmar men på ett sätt skönt att man fick åka hem när dom skulle börja servera lunch. 
Gjorde ordning lite lunch när jag kom hem och sen la jag mig ner för att vila en stund och somnade där, vaknade till när Olle åkte och jobbade plus att våran skrek av glädje flera gånger men sen somnade jag om och sov till halv fyra ojoj vad jag måste ha varit trött. 

Ikväll ska jag ut på krogen en sväng men orkar nog inte vara där någe länge men ändå roligt att vi umgås såhär ibland. Hade velat klätt ut mig ikväll men vill ju inte vara ensam om det av oss och inga saker har jag som går och göra någon snygg utklädnad av heller. 

Sent ikväll kommer även lille max hit och ska sova över, Janne och han kommer hem från dalarna och Tassa har inte löpt färdigt ännu, blir säkert mysigt att ha han här. 

Nu ska jag börja göra ordning lite middag till Olle kommer. 
 

Vintertid

Så var det vintertid igen och jag tycker att det inte känns som om man fick sova 1 extra timme i morse för jag var mer död än levande.

Har precis satt mig till rätta i soffan och ska kolla om det finns något bra på tv annars hittar vi säkert en bra film och se bland alla våra 200 filmer,
Olle har gjort ordning ostkaka med sylt och grädde tills jag kom hem från jobbet strax efter åtta.
Tycker det gick bra och jobba idag fast har frysit lite idag men det kan beror på att det är kallt på avdelningen och om jag fryser vad gör inte då alla vårdtagare.

Imorgon ska man åka och lämna lite blod till någon bättre behövande känns bra att man gör något bra för andra. Kanske till och med kan åka och träna efter jag varit där men det blir isf på låg nivå men har inte fått tränat på 3 dagar nu och är så rastlös i kroppen.
Blir till att jobba kväll imorgon fast på en annan avdelning men det ska nog gå lika bra det med, det svåraste med att jobba på alla olika avdelningar i huset är alla dessa namn men som tur har man en någolunda bra hjärna.

Nu ska jag äta ostkaka medans den är varm.

Birsta

Hejsan!

Hade det mycket trevligt på krogen igår, först tyckte vi att det bara var trams men till slut kom alla andra igång så då var det roligare att vara där. Vi träffade på Micke och passade på och dansa lite med honom, han bjöd på en cider så man får åter tacka honom.
Vi var kvar tills dom stängde kl 2 och på slutet sjung vi alla en låt på karaoken tror alla tog i från tårna.

Fick mig en sovmorgon imorse till kl 10 och det var rätt så skönt men när jag vaknade imorse så kändes det som om jag hade supit mig full som ett svin men inte de då. Åt frukost och gjorde mig klar för birsta, på vägen ut stannade vi på djurmagazinet och köpte ett halsband, leksak till frida och lite kattmat åt våra katter. Hämtade upp Carro på vägen ut till birsta med, vilken kö det var där ute tog typ evigheter innan man ens kommit fram till rondellen och där var det lika jobbigt att ta sig vidare. 
Väl på stadium så skulle vi försöka hitta en jacka åt Kattis och det var inte lätt men till slut lyckades vi alla övertala henne om en dunjacka och tror att hon kommer hålla sig varm hela vintern. 
Carro köpte en likadan jacka fast i en annan färg och den var lika snygg på henne nu kommer ingen av oss att frysa i vinter. 

Nu på kvällen har vi varit hem till mina föräldrar och ätit middag, örtfylld fläskfile med rosepepparsås och kokt potatis och det var så himla gott att jag kunde ha ätit hur mycket som helst. Till efterrätt hade jag bakat en kladdkaka med kaffe och den blev god, var inte lika söt som dom bruka vara.
Har lekt en hel del med Frida ikväll och hon är ju så himla söt men hon lyckades bita mig hårt i tummen så det gick håll på huden. 

Kommer lite bilder från dagen hos mamma och pappa


Simba som läser i min anteckningsblock

 



Äntligen helg

Denna helg har jag längtat efter så in i bomben och det ska bli skönt att bara ta det lugnt i helgen. Idag har jag jobbat på rönnen igen och det gick bra var på andra sidan men tycker det gick bra och hoppas att dom jag jobbade med tycker att jag skötte mig bra.
Efter jag slutat kl 3 åkte jag hem och satte mig i soffan och latade mig som vanligt men det var otroligt skönt. Skulle vila men det blev inget av det för jag kom på mitt i mitt latande att jag var tvungen att äta middag innan jag skulle börja fasta.

Nu på kvällen har jag varit ute på birsta med Kattis och Larsa för att försöka hitta en vinterjacka åt Kattis som sitter bra och är snygg och inte dyr, vilket kan vara ganska svårt. Måste faktiskt säga att det är dåligt av vissa butiker som inte har börjat sälja vinterjackor för man vill ju inte vakna upp en morgon och se att det snöar och att man då inte har hunnit köpa sig en viterjacka.

Imorgon ska jag åka ut på birsta och kolla om jag kan hitta en koppel åt pappas och mamma nya hund för tycker att den inte ska behöva ha flexikoppel. Kanske man kan hitta en billig hundbädd åt henne med för det förtjäna hon. Mamma ska bjuda oss på middag imorgon hoppas att det blir något gott själv ska jag baka en kladdkaka åt alla som ska äta.

Nu ska jag ringa Carro en sväng, vi pratar med varann cirka 6 ggr om dagen och inte blir vi less på varann heller.

Trevlig helg alla

Maximiliam och Dixie

Gokväll!

Samma visa igen om mitt uppdaterade här på bloggen men kommer nog kanske bli bättre.

Har faktiskt något nytt att berätta denna gång och det är att mina föräldrar har skaffat sig en valp och den är så underbart gullig, var upp i måndags och hälsade på dom och hon var väldigt framåt låg i mitt knä och vi gick på promenader och lekte i snön som faktiskt har kommit uppe hos mina föräldrar. 

Idag har vi varit hundvakt åt max, först trodde vi inte att det skulle gå bra men efter en timme kom han till ro och sov en stund sedan blev det promenad till ica för att hämta mitt paket med andra säsongen av brothers&sisters
Hoppas att max kommer hit mer för det var mysigt att ha en hund här några timmar. 

Carros lilla bäbis är nu opererad och allt verka har gått bra, carros mamma och Tindra var upp till vetrinären idag för såret hade börjat blöda inatt så dom la om det. Hoppas att allt kommer gå bra med rehabliteringen och att hon kommer bli helt återställd.

Nu ska jag kolla på film, kommer nog en uppdatering innan veckan är slut






Dixie




Maximiliam


Birsta

Blir en liten uppdatering innan sängen kallar på mig.

Idag har det varit vila till tusen sov en extra halv timme och sedan åt vi frukost i lugn och ro, Carro kom och hämtade mig vid tolv tiden så åkte vi ut på birsta för att förska få gardincenter att laga min vinterjack och efter mycket och men så lyckades dom få till det och det tackar jag gudarna för, det enda som är ett problem är att dragkedjan blev trög men hellre det än att jackan inte går att stänga eller att den åker upp.
Var in på ÖoB och köpte ett såkallat aktivitetscenter/tält för katter och har nyss packat upp det och det verka vara något för mina små kissar.
Vi gick in en sväng på birsta huset men vi hittade inget speciellt så vi åkte på max ist och åt lunch :) Lika gott som vanligt satt där ett bra tag innan vi åkte till city cross och handlade lite småsaker.

Följde med Carro och hennes mamma på graven i haga och fixade lite där sedan skjutsade Carro mig på jobbet. Kändes rätt så konstigt att jobba 5 timmar och börja sådär sent men känns skönt att jobba en stund såhär på kvällen, har en likadant pass imorgon kväll.

Var en sväng förbi lokalen ikväll och dom har verkligen gjort ett bra jobb Carros mamma och hennes moster Lena, så fint det har blivit där.

Nu ska jag gå och sova



Så var det helg igen

Gokväll alla läsare!

Nu är det fredag igen och tycker att denna vecka har gått skapligt fort ändå, jag har fått jobba lite här i veckan och ska jobba helgen men det är bara några få timmar men det är bättre än inget.

Träningen har gått bra denna vecka eller fram till igår för då började jag må illa och det höll i sig hela dagen/kvällen och blev likadant idag med kanske det är så att jag har tagit ut mig för mycket denna vecka råkat missa någon måltid eller fått i mig för lite vid måltiderna.
Vart bättre idag efter jag åt lunch och fick ta en varm dusch och få ta på sig varma torra kläder.

Följde med Kattis till sjukhuset idag men det visade sig att hon hade kollat på fel på tid så det var bara att åka hem, var meningen att jag skulle följa med henne till bergsåkers trav för att hon skulle vaccinera sig men hon var smart nog att göra det igår.
Åkte hem till henne och drack massor av kaffe pratade massa skit som vanligt, hon bjöd på korv och det var riktigt gott.
När Larsa kom hem så åkte jag hem så dom kunde äta middag i fred.

Har prata i telefon med Jessica ett bra tag och det var kul att prata med henne, la fram lite förslag och det verka hon vilja men nu är problemet att hitta en bra dag som passar oss alla men det löser sig säkert.

Äntligen har Jessica skaffat sig en blogg och det är alltid lika kul och läsa vad alla andra pysslar med på dagarna, nu är det bara Kattis kvar som ska skaffa en.

Nu ska jag kolla på idol och se om det är någon som är bra, blir nog ett till avsnitt av brothers&sisters innan Olle kommer hem :)

Byebye

Fakta om toapapper

Godmorgon!

Vaknade tidigt imorse skulle skjutsa Carro upp till blodcentralen för inskrivning men tyvärr blev det inget eftersom hon har nyss tatuerat sig så i Januari nästa år kan hon skriva in sig.

Alla som har morgontidingen har säkert redan läst det jag tänker skriva nedan men tycker det var så roligt fakta om toapapper.

Visste du detta om toapapper?

* Vissa viker ihop toalettpappret medan andra skrynklar ihop det vid användning. 70 % av svenskarna är vikare medan 30 % är skrynklare.

* 68 % sätter toarullen i hållaren så att pappret matas ut från rullens ovansida, medan 25 % föredrar att pappret matas ut från undersidan.

* Det vanligaste användningsområde för hushållspapper är att snyta sin snörvliga näsa i, visar en undersökning.

* 72 cm papper förbrukar en person i genomsnitt per toalettbesök.

* En genomsnittlig svensk använder ca 15 kg toalettpapper per år, eller ca 160 toalettrullar.


Nu ska jag göra mig klar för träning

Kall höstdag

Nu har vi haft höst ett bra tag och man hör många som redan har sett första snön men inget har jag sett ännu men det kommer nog snart kanske nästa vecka.
Vaknade rätt så utvilad imorse, katterna kom och väckte oss när klockan ringde och ville att vi skulle kliva upp men egentligen hade jag velat ligga kvar i sängen under det varma täcket

Frukosten var lika efterlängtat som alla andra dagar, det blev fil med flingor och en smörgås som vanligt men gott var det. Åkte iväg och tränade lite kondition efter frukosten smällt lite gick bra idag men hade nog kunnat tagit i mer men orkade inte riktigt kanske imorgon ist.

Vi håller ju på med periodisk fasta och jag tycker det fungerar bra, visst är man hungrig vid 8 tiden på kvällen men då är det bara att ta en kopp te eller glass vatten det är något man får lära sig att hantera själva suget efter mat eller gosaker.
Jag åt som ett svin igår innan jag klev på fastan kl halv fem på em, en sallad, krämbulle och winerbröd kan ju säga att magen mådde inge vidare så idag blir det lugnare med maten.
Vi gör detta för att se om det verkligen fungerar och sen bara för att det är kul att testa något nytt för en gång skull.

Carro ringde nyss och berättade att det var korsbandet som hade gått av på Tindra och att operationen kommer bli av när det finns en tid ledig.
Hon kommer få det tufft Tindra efter operation för det är 2 månaders rehab och får inte gå långa promenader eller träffa en annan hund och busa med.
Jag kommer att vara hundvakt åt henne till veckan om det inte blir allt för mycket med jobb men vad gör man inte för sina vänner.

Nu ska jag dricka lite kaffe och bara njuta av den lediga tiden innan jag ska iväg och jobba.


Nu är kvällen

Blir en kort uppdatering ikväll för jag är så trött att jag kan somna i soffan.

Har fått bra med jobb denna vecka och det känns skönt att få jobba lite är ganska less att vara hemma hela dagarna och inget att göra.
Så ibland har jag dragit ut på allt städande i lägenheten så jag har något att göra varje dag men som tur så är ju Carro ledig varje söndag och måndag och denna vecka har Olle varit ledig rätt så mycket.

Idag slutade jag klockan 2 och det är ju alltid skönt, åkte och hämtade Carro för hon var behov av vatten. Mitt sverige vatten hade stängt av vattnet för att byta rör men ingen lapp hade hon fått om detta så det var lite besvärligt för henne imorse när inget vatten kom ur kranen.
Sedan svängde vi förbi marco polo och köpte oss en sallad och det var så himla gott med sallad och nybakt bröd till.
Stannade ett bra tag hos henne men sedan pallade jag mitt feta arsle till bilen och åkte hem och lagade matlådor till miljoner igen nu består mitt kylskåp av matlådor.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova så gott.

Godnatt

Periodisk fasta

Gokväll alla!

Nu har jag legat på latsidan med att uppdatera bloggen men ska försöka bli bättre men kan inget lova förns det är gjort.
Men det har inte hänt så himla mycket nytt men något finns det att skriva om som vanligt :)

Har börjat umgåtts med Kattis väldigt mycket och det känns väldigt roligt faktiskt för jag har saknat den tiden när vi alltid var med varandra, våran vänskap kanske kommer hålla denna gång.

Igår så tog jag att städa lägenheten, dammsugade och diskade undan allt, efteråt så åkte jag och hämtade Carro så vi åkte på marco polo och köpte med oss pizza deras pizza älskar jag alltså speciellt gandi med vitlökssås.
Stannade till på willys och köpte kanelbullar för det var ju kanelbullens dag igår, Som vanligt när jag åker till carro så hittar hon på massa saker att göra men det gör mig faktiskt inget för det är bara roligt att göra något än att bara sitta framför teven.
Vi bar ner hennes gamla sänggavel och monterade fast stålben ist och hängde på en kappa och måste säga att det blev mycket snyggare i hennes sovrum, ner med allt till källaren och sedan upp och bädda ordning sängen sedan ner igen och hämta en byrå som stod nere i källaren och upp igen.
Sedan belönade vi oss med kaffe kanelbulle och massor av ljus :)
Vid halv åtta kom Kattis förbi och vi tog en promenad med hundarna, gick förbi ortviken och en bit bort mot bågskytteklubben där vi släppte dom och dom sprang som galningar, plötsligt så skrek en av hundarna till av smärta och det visade sig vara Tindra som gjort illa sig för hon kom haltandes på 3 ben till oss så vi fick vända och gå hem.
Carro var till vetrinären idag och troligtvis så är korsbandet som hade gått av, på torsdag ska det bli röntgen och eventuell operation. Tycker synd om lilla Choppas att hon ska råka ut för allt.

Idag har jag börjat med periodisk fasta som vi ska testa i 2-3 veckor och se om det fungerar. Vi har lagt upp det så att vi fastar 16 timmar och äter 8 timmar. Just nu är jag så hungrig att jag vet hur det ska gå och somna ikväll, hoppas att morgondagen blir bättre.
Kommer uppdatera mer om detta i mina inlägg.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan krypa ner i nybäddan säng och läsa några kaptiel i min bok 
                                                               


Filmkväll

Nu är det verkligen höst i luften och känns att vinterjackan bör komma upp från källaren ganska snart men först måste jag laga den för dragkedjan är trasig.

Igår när vi skulle åka och träna, vid eclair så stod jessica och jonas där och skulle svänga ut för att åka hem till oss så vi vände och åkte hem igen för det är ju så kul när man får spontanbesök av sina vänner.
Vi fikade lite och pratade massa trams som vanligt.

Efter så åkte vi och tränade, det var lika skönt efteråt när man är klar och går därifrån svettig och dann.
hem och äta lite sen ut på birsta och köpa kuddar till soffan har ju beställt nya kuddfodral men det blev lite mer handlande och sen hem och göra oss klar för att åka till jessica och jonas igen :) Vi beställde thai mat óch sen blev det fruktsallad med kesella vanlij.
När Alva hade somnat så började vi se en film som var bra och mot slutet blev den konstig men utöver det så hade jag mycket trevligt igår.


Haha, snygg minn jag gjorde!


Hon är ju så söt