Promenad

Igår ringde klockan 05.45 och då var det bara att skutta upp och göra sig klar för jobb, tog mig en promenad till jobbet ute i bredsand och det kändes riktigt skönt med en morgonpromenad.
Slutade kl 11.30 och då gick jag hem med så kan lova att det kändes lite lätt i fötterna att man hade promenerat mycket.
Väl hemma kastade jag i mig lite lunch för att sedan åka ut till Kattis och gå en promenad och såklart fotografera lillkillen som är så söt!
Fick faktiskt Kattis att gå en promenad in till birsta och det tog ca 20 min så det var ju en lätt match, hon passade på att köpa nya amningslinnen och fisdroppar till Elfon. När vi kom hem efter promenaden satte vi oss en stund på balkongen och njöt av solen medans Elfon sov klart innan matning.

Åkte hem och hämtade Olle för att åka på ikea och inhandla det viktigaste till köket som vi glömt och blev såklart lite andra saker men så är det när man är på ikea och kikar runt.
Snart är köket klart och det ska bli så skönt att få i ordning allt i skåpen och se hur jädrans snyggt kök vi har köpt :)
Började lite lätt igår att torka ur skåpen och plocka in lite saker där jag bestämt vad som ska vara vart o.s.v

Idag ska jag umgås med Matilda och vi ska städa en lägenhet och sedan vet jag inte vad resten av dagen kommer att erbjuda mig men är sugen på att ta en promenad iaf i detta underbara väder som är utomhus.

Nu ska jag fortsätta rensa i lådorna se vad som ska vara kvar och kastas men ni får ha en underbar dag


Börjar ta form

Vilken under dag det har varit idag och man känner verkligen att sommaren inte är långt bort nu.
Tog oss en sovmorgon imorse och sedan blev det att äta frukost innan Janne skulle komma hit för att titta hur mycket som är kvar att göra på köket för idag ska bänkskivan på plats och det ska sågas hål för diskhon, jag längtar så jädrans mycket nu tills köket är klart och man får inviga det med en god hemlagad måltid.

Medans Olle och Janne åkte och lastade av gamla köket i klingsta på majbrasan så åkte jag ut på bauhaus för att kolla om det fanns några lampor till köket som både var snygga men billiga. Kan säga att det finns verkligen dom som inte passar att jobba i butik när man inte kan ta hand om sina kunder på ett bra sätt, hittade ett par iaf men blev osäker om höjden på dom men en kille hjälpte mig med det och får se om vi hinner och sätta upp dom och se om luckorna går att öppna.

Passade på att stanna på city cross för att handla lite småsaker och där träffade jag på Jessica, Jonas och Alva det blev så att jag handlade med dom och det var ju trevligt sällskap :)

Nu ska jag assistera dom där inne i köket med vertyg och så men ska försöka skriva varje dag.
 

Sol och lite värme

Har varit dålig på att uppdatera min blogg men har inte haft tid och när jag väl ha haft det så har jag inte orkat uppdaterat.

Vad som har hänt sedan sist är ganska mycket och några av sakerna är att jag inte är blond längre utan chokladkakobrun och triva grymt bra i det för dom flesta säger att så här snygg har jag aldrig varit i håret och det känns ju både och men för det mesta positivt.
Toningen som jag gjorde hos frissan blev dock inge bra för den stannade då inte kvar i håret utan varje gång jag tvättade håret åkte en del av toning bort och jag såg hemsk ut i håret där ett tag innan Carro tonade om mitt hår.

Jag och Olle håller på och renoverar om vårat kök och det vill säga ALLT, stommar, luckor, knoppar och ska tapetsera om i hallen/kök lite senare i sommar men det är så kul att vi har lyckats spara ihop pengar till ett nytt kök för det trodde jag verkligen inte.

Sedan har det väl inte hänt så mycket mer funderar på om jag ska läsa en kurs efter sommaren på miun om äldres hälsa för jag orkar för tillfället inte läsa ett helt program.

Idag ska vi åka och köpa en bänkskiva till köket och sedan blir det hem och fortsätta bygga ihop alla stommar och in med hyllplan.

Nu sitter jag och väntar på att det ska bli v75 för jag tog och köpte mig en harry boy förut men med min otur så vinner jag säkert inget som vanligt.

Får önska alla er fortsatt trevlig helg

Poliskontroll

Hej igen!

Idag när jag skulle ut till klingsta för att hämta M:et så var det en bil som varnade mig med sina helljus och första tanken är ju då en poliskontroll såklart så jag höll ju hastigheten eller körde typ 5 km för sakta istället, jag körde och jag körde men inte kom det någon kontroll så antingen så var det ett jätte stort gupp som gjorde att det såg som om man varnade mig.
Kom till allsta skola och där stod dom minsann och jag fick svänga in till kanten och vem var det inte som bad om körtkort och blåsa i mätaren om inte Dan, Kattis storasyster förra kille som alltid följde med oss upp till fjällerna. Kunde inte låta bli och fråga om han kände igen mig och det gjorde han såklart men vart inte så mycket prat.
Åkte och hämtade M:et och skojade då att skulle bara fattas att man blir stoppad på vägen tillbaka in till stan igen och vad blev jag inte då, fick svänga in och då såg Dan att det var jag igen så jag slapp blåsa yttligare en gång till.
Har haft körtkort i 3 år och detta var första gången jag blivit stoppad av en polis och fått visat mitt körkort plus blåsa i mätaren, nervös var man men det verka som dom flesta är det.


Lånat bilden av google.se


Nu ska jag ta och göra ordning lite middag, krypa ner i soffan och kolla på Precious (den med Mariah Carey)

Bilder

Ännu en gråmulen dag när ska solen komma och värma så all denna snö försvinner för denna vinter. Alla man pratar med är så deprimerade och trötta, jag tror att det beror största delen av vädret.

Som sagt så hade jag och Olle det super trevligt hemma hos mamma och pappa igår, blev mycke prat om allt och såklart gamla minnen med.
Sedan är ju pappas hund väldigt speciell men på ett mycket bra sätt och henne kan man bli galen på men på ett sätt är hon väldigt lydig och lyssnar på mamma och pappa men måste ändå testa gränsen och se vad hon får göra.

Här kommer bilden på pappa present från oss alla



Nu ska jag åka och träna sedan blir det att umgås med matilda på eftermiddagen :)

Pappa

Har idag varit och firat min pappa som fyllt 60 år och haft en toppendag med massor av god mat och såklart efterrätter av alla dess olika slag :)

Kommer skriva lite mer imorgon ska lägga in en bild på presenten han fick av oss alla :)
Men ska sova nu är så himla trött.

Godnatt alla :)


Happy happy

Känner mig glad i kroppen men vet inte varför kanske för att man fyllde år igår och hade en toppen dag och kväll med nära och kära.
Alla presenter jag fick var så underbara, fick presentkort på spa som jag och matilda ska gå på senare :) En kaffe mugg med mumin på eller rättare sagt mymlan (lilla my:s storasyster), presentkort på alla butiker inne i stan och såklart den nya shower gelen från body shop.
Sedan tyckte alla att min tårta var så god och det är inte ofta man lyckas så bra med tårtorna, var jätte kul att Anders, Karin och pojkarna var med på min födelsedag.

På kvällen igår så åkte vi ner på stan för att träffa mamma, pappa, broder, helena och Kevin skulle ut och äta på stekhuset det är en del av pappa present från oss alla.
Har aldrig varit där och ätit förut men maten var god eller jag tyckte att det var för mycket gorgonzola ost på min bit men annars så var maten utmärkt där.
När vi gick till våran bilar så hade min bror bråttom till bilen och det var för att han hade presenter till mig från honom, Helena och Kevin, mamma och pappa  var med på blomman med och den var så himla fin färg på den.

Längtar tills imorgon när min pappa ska få sin present att bara få se minen i ansikte på honom och höra vad han kommer tycka om den.
Ska även baka en rulltårta åt honom med och det ska bli spännande för det var ett par år sedan jag gjorde en sådan men ska nog bli bra ändå.

-Om jag bara visste hur du tänker, skulle det göra saken lite bättre-


Min fina tårta som jag gjorde


Blomman jag fick igår

Födelsedag

Idag har man blivit 1 år äldre men kan inte tycka att det känns inte någe annorlunda för de kanske bara att man fick bli glad över presenter och grattishälsningar.

Klev upp rätt så tidigt imorse för att börja tvätta och sedan städa innan alla skulle komma, en tårta skulle göras och sedan ut till mormor en sväng för att lämna lite saker som jag handlat åt henne passade på att stanna med henne en stund med.

Längtar tills ikväll när vi ska ut och äta god mat, umgås med nära och kära. Hoppas att alla blir nöjda med stället vi ska äta på.


-Det är så jobbigt att se dig ha så ont som du har-


Namnsdag

Marlene är ett kvinnonamn med tyskt ursprung och en ihopdragning av Maria Magdalena.Namnet var tidigare ovanligt i Sverige men blev känt genom skådespelerskan Marlene Dietrich och ökade under efterkrigstiden och fram till 1980-talet.
Därefter har det minskat i frekvens. Namnet är vanligare i Norrland än i övriga delar av Sverige.
Det fanns totalt 4 223 personer 31 december 2005 i Sverige med förnamnet Marlene, varav 2 246 hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 25 flickor namnet, varav 3 fick det som tilltalsnamn.

Vilken trygghet jag är inte ensam om mitt namn men det hade inte gjort så mycket om jag hade varit det heller eller om det bra vore några 100 som hade namnet.
Har hellre ett namn som är lite ovanligt än ett som ligger på topp 5 listan.

Idag ska vi åka en sväng till klingsta för att umgås med pojkarna sedan blir det till att åka jobba 16.30-21.30 ikväll.
Får önska alla en fortsatt trevlig påsk :)

Påsk

Nu var det påsk igen och bara för några månader sedan sa man att det var ju långt kvar till påsk men tycker tiden gått väldigt fort ändå.
Påsken är något väldigt mysigt för min del och det är för att nära och kära kommer upp och man får umgås har trevliga stunder tillsammans. Sedan kommer gamla minnen tillbaka när jag följde med Kattis familj upp till fjällerna och var där i en vecka den tiden saknar jag verkligen ibland att få vara där uppe är så avkopplande och man kan ta det lugnt när man vill.
Sist och inte minst varför påsken är speciel för mig är för att jag har min namnsdag och fyller år så har det varit dom sista 4 åren om inte mer.

Vill ha sol så snön smälter bort så man känner att sommaren är på väg och man kan gå i linne och sandaler, har faktiskt hunnit beställa lite sommarkläder med och dom kommer lagomt till maj.
Igår lyste solen upp en sväng på eftermiddagen men vart inte sådär jätte varmt som man vill ha men den kommer nog till veckan.

På måndag kommer det hända massor av överraskningar både för min del och min pappas del så jag längtar rätt så mycket dit sedan på onsdag blir det ännu mer överraskningar åt min pappa och så är det när man fyller år.

Idag ska jag ta en promenad till Olle jobb sedan ska vi åka till klingsta och äta påskmiddag :) Mmm så gott det ska bli.
Skulle ha tvättat men vet inte om jag orkar gå ner att kolla om det finns en tid och sedan upp igen och hämta tvätten och sedan ner igen.

Glad påsk på er alla