Arbetslös = skit

Hej!

Nu är jag inne min tredje vecka som arbetslös och jag är ganska less och vara hemma och inget göra, har typ städat varje dag för jag har så lång tråkigt och sedan har det blivit datorn eller tvn. Har fått 2 pass som är nästa vecka och veckan därpå men sedan ser det tomt ut i boken, tur att Carro också är arbetslös så man har någon att umgås med.

Jag har varit på arbetsförmedlingen för att få information om ett program jag ska vara med i och nästa vecka ska på möte med en förmedlare och se vilken kurs som passar mig. Jag vill helst inte göra detta men om jag inte är med så blir jag av med min a-kassa och då har jag absolut ingen ekonomi alls. Sverige suger för tillfället och jag står för att det enda moderaterna har gjort är att förstöra för skola, vård och omsorg. Det dom lovade innan valet har dom bara gjort värre, dom lovade att det skulle bli mindre arbetslöshet men tycker att det har blivit mer och visst en del beror på krisen men inte allt, slutar väl att man får flytta hem till sina föräldrar igen.

Nu ska jag göra ordning lite fika tills älsklingen kommer hem

Godnatt

Torsdag

Hej!

Inatt som var fick jag iaf sova en hel natt utan att max väckte mig och tror att han sov hela natten med och vi vaknade vid nio tiden och då gick vi en kort morgon promenad sedan hem och åt frukost med nybakt bröd från eclair.

Som vanligt var jag och Carro ner i hudiksvall med Tindra och hon blir bättre hela tiden med att gå i den där water treadmillern, hon börjar säkert få in taktiken att gå i den. Vetrinären tyckte faktiskt att hon haltar mindre och efter hon sagt det så tänkte jag på det hon har faktiskt rätt.
Men som vanligt å var vi sena men så går det när man tar det på tiden och det är ju bara mänskligt.

Vi åkte hem till marco polo och köpte med oss lite mat hem till Carro sedan vart vi lite sega så vi degade en lång stund innan vi bestämde oss för att städa, hade lovat Carro att hjälpa henne lite för hon ska få besök av några från hsb som ska besikta fläkten i köket.
Kattis kom förbi en sväng och vi drack kaffe och pratade om det vanliga hade en trevlig stund.

Olle kom och hämtade mig vid halv elva, nu sitter jag här och funderar på om jag kanske ska gå och lägga mig i tid för en gång skull.
Blir upp tidigt imorgon för att hinna med och träna innan Olle åker til stockholm för att hämta matilda som kommer hem från Malmö

Nu blir det sängen för min del vart plötsligt jätte trött och seg i huvudet.

Frissan

Hej!

Imorse kl 05.00 vaknade jag av att max låg i hallen och gnällde som en tok och till slut klev jag upp och tog på mig lite kläder och sedan gick vi ut, han hann inte så långt innan han satte sig ner för att skita och han hade diarré så det var väl inte så konstigt att han gnällde samma visa vid halv sju då fick Olle gå ut med honom.

Har varit på informationsmöte idag på arbetsförmedlningen om UGA ett program som jag är tvungen att gå med i för att kunna vara kvar hos af och även ha a-kassa.
Just nu hoppas jag bara att jag kommer med till skolan så jag slipper vara med i denna grupp för det är inget jag är sugen på.

Sedan åkte jag hem och åt en macka innan jag skulle vidare till frissan, jag färgade håret och klippte mig. Jag färgade mitt hår 2 olika färger idag och måste säga att jag tycker det blev skit snyggt och måste tacka min frissan för det var hennes idé.

Kom hem och åt lite mat och sedan råkade jag somna och sov som en gris och när jag vaknade så var det vit ute på marken.
Kanske den ligger kvar denna gång så det blir lite mysigt till första advent.

Nu ska vi gå ut med max innan grey´s börjar.




Hundvakt

Inatt har jag väl inte sovit sådär jätte bra, 2 katter och en hund som låg bara på min sida av sängen och max trängde ut mig och tog täcket av mig ett annat gånger inatt.
Känner mig seg idag men inte går det att ta någon powernap här för nu har max svårt att slappna av så han ligger och skäller på boxningssäcken och hoppar upp och ner i soffan men kan ju alltid hoppas att han lugnar ner sig så man kan ta och vila en stund.

Nä nu ska jag väl ta och göra ordning lite lunch, kanske kommer en uppdatering ikväll

Hudiksvall-Rehab

Hej!

Oj vad trött jag var i morse när klockan ringde 07.00 hade velat legat var men då hade kanske Carro blivit ledsen på mig, klev iaf upp och tog en dusch vilket är så underbary på morgonen när man är halv död. Åt frukost i lugn och ro medans jag kollade nyheterna på internet ville inte starta tv:n för Olle låg fortfarande och sov.

Vid åtta tiden kom Carro och hämtade mig Tindra blev lika glad som vanligt och det är väl tur det. Vi stannande på statiol i bredsand för att tanka och Carro köpte en korv som vi skulle ha till rehaben.
Väl nere så var det bara att rasta henne och sen in till vetrinären och denna gång fick vi träffa en ny och hon var liak trevlig som den andra. Hon prövade ut en sele på Tindra och sen var det bara in i water treadmillen och vänta tills vetrinären fyllde på med vatten sedan var det bara att börja gå, vilket Tindra inte riktigt tyckte om dom första minuterna men sedan började det släppa lite och hon började gå på det opererade benet. Vi ska dit på torsdag igen och då kommer uppdatering hur vi lyckades då.

Varit och tränat nu på eftermiddagen och är glad att jag lyckades komma iväg för det var otroligt skönt när man väl kom hem och fick äta en god middag. Olle åkte och jobbade vid fyra och då passade jag på och lägga omkull mig på soffan men somnade aldrig riktigt helt utan vilade i en dvala.

Ikväll kommer Max hit och ska bo här några dagar och det ska bli kul för sist han bodde här så var han otrolig snäll och mysig kanske åker på djurmagazinet och köper en leksak åt honom så han är sysselsatt när han är här :)

Nu ska jag ta och diska lite för det börjar bli en litet berg där inne i köket och ska även plocka upp ren tvätten så jag kan använda korgen igen och slänga smutsiga kläder i.

Ha en fortsatt trevlig kväll


Farsdag

Gokväll!

Idag är det en dag för våra älskade pappor och dom flesta uppskattar denna dag väldigt mycket. Vi var på extra och köpte 2 st blombuketter till våra pappor idag och dom fick lite godis med, jag tycker att det inte behöver vara så himla dyrt utan en liten sak för det är tanken som räknas.
Mamma hade gjort en annorlunda kladdkaka med lakrits i och den var god hon hade även gjort en LCHF kladdkaka med.
Vi lekte en hel del med Frida och hon är verkligen ett yrväder som verka ha hur mycke energi som helst.
Sedan åkte vi hem till Pia och Janne och åt middag och till efterrätt blev det äppelsmulpaj och det var lika gott det.
Inatt åkte jag och hämtade Carro på gärdet för hon hade varit på personalfest och behövde skjuts in till casinot, gick väldigt snabbt och sedan var det bara att åka hem till sängen.

I fredags så var jag och Carro till Jessica och Alva, fick en runtur i deras nya hus och vilket fint hus, blir så avundsjuk dom kommer att få det så himla fint när dom väl är klara med allt som dom vill ha det,
ska bli spännande och få se skillanden när dom är klar med huset.

Nu ska vi kolla på någon film om pratande hundar och sen blir det en tidig kväll för Carro kommer och hämtar mig vid åtta tiden imorgon bitti för då bär det ner till hudik för rehablitering för Tindra.

Godnatt

Vaccinerad

Gokväll!

Idag åkte Max hem och det känns faktiskt otroligt tomt här när ingen gruffar eller ligger och myser i ens knä hela dagarna. Han kommer säkert tillbaka någon dag och kanske sover över, tro det eller ej men han är en helt annorlunda hund som han var förr ville man inte ens vara i närheten av honom. Janne och Pia har gjort ett sånt underbart jobb med Max och bättre kommer han nog att bli.

Var en riktig soffardag idag har legat nästan hela dagen på soffan och kollar på brothers&sisters och det är min nya favvoserie eller har tyckt om den länge men inte lyckats sett från början så jag beställde dom 2 första säsongerna och nu blir det att beställa tredje snart.

Så nu är man vaccinerad mot svininfluensan eller rätta namnet H1N1, har bollat fram och tillbaka om jag verkligen skulle göra det och nu bestämde jag mig för att göra det. Vi möte upp mamma och pappa på travet och ställde oss i kö, ssk frågade varför jag kryssat nej på varje fråga och då tillhör man inte riskgruppen men jobar inom vården och då godkände hon det men min pappa fick inte göra det utan om 1 eller 2 veckor får han åka dit för då är det för allmänheten. Det är så sjukt för innan alla har blivit vaccinerad så hade influensan passerat sverige och olyckligtvis kanske någon/några dött pga att dom inte fick komma och vaccinera sig för att man inte tillhörde riskgruppen.
Jag vet många som inte tillhör riskgruppen eller jobbar inom vården som har fått vaccinera sig och då ska det vara lika för alla som vill göra det.
Har inte fått några biverkningar ännu men får ser hur jag mår imorgon lär ju ont i armen men det gör nog inget.

Nu ska jag på dejt med john blund, godnatt




Ny vecka, nya utmaningar

Så var helgen över på ett kick och inge mycke har man har hunnit med heller, jag var och jobbade en sväng i lördags men sedan har det varit soffan typ hela helgen förutom att ut och gå med max till och från så han fick lätta på blåsan.

I lördags var jag chaffis åt Jessica och Carro som var ute på krogen och roade sig, jag ville åka ner och umgås med dom men tyckte att det var så jobbigt att göra mig klar. Åkte och hämtade dom strax efter ett på natten och då var det dags för fylle mat blev donken och köpa cheesburgare, Carro köpte mig en cola hon är snäll hon plus att hon var sällskap till matfors för att jag skulle slippa åka hem ensam från matfors efter släppt av Jessica.

Nu har max varit hos sedan i lördags och börja bli van att ha en hund här som kommer och myser med en på morgonen, man får ju även sig en och annan promenad och det skadar ju inte så man blir av med fläsket. Han skulle egentligen åkt hem ikväll och kommit tillbaka imorgon men han fick stanna, Olle och jag tyckte det var bäst för honom. Fundera på om jag ska gå coh möta Olle ikväll med max för då får han sig en bra och lång promenad men blir nog vägen förbi vetrinären för där är det inte lika mycket med bilar.

Nu ska jag fortsätta kolla på ullared