Fredag

Idag har det ju varit helt underbart väder, solen värmer och har man tur kanske man kan få lite färg i år. 
Imorse gjorde jag min sista lektion på naturkunskap B och det känns väl bra men vet ännu inte om klarade kursen för jag måste vänta på att betyget ska skickas hem och det kommer kanske slutet på nästa veckan eller veckan därpå.
Om jag klarade kursen vilket jag tror så blir det att söka till sjuksköterska till våren 2010, känns som man är på god väg att komma någonstans med det yrke jag vill bli i framtiden.

Jag har jobbat extra mycket på klingsta förskola i veckan och barnen börja jag komma överrens med, dom lyssnar bättre och bättre på mig för varje gång jag är där det känns bra. Ska öppna en avdelning på måndag och det har ja gjort förut så det kommer absolut inte bli några problem alls.

I onsdag beställde jag tonvis med kläder från halens och Carro med passade på och handla tillsammans när man måste betala så mycket i frakt.
Köpte 4 par tröjor och nu är det bara att hoppas att dom passar mig.
Kläderna kommer till veckan.

Imorgon ska jag gå på stan/ birsta med Carro och Olle såklart, kolla på ett par skor och sedan köpa blomjord till blomlådan jag ska ha på balkongen och kanske köper en hänampel samtidigt har inte riktigt bestämt mig för vart jag ska ha den på balkongen.

Nu ska jag ta och lägga mig på soffan och ta det lugnt ett tag, har blivit lite förkyld irriterad i halsen och har rethosta hoppas att den inte bryter ut mer för jag ska lämna blod på tisdag.

Hej svejs så länge :)

Evigheter

var det sedan jag bloggade ett inlägg här men har inte orkat, tänkt många dagar att imorgon ska jag skriva lite men så glömmer jag bort det.

Har ju inte hänt så mycket i mitt liv men lite kan jag nog hitta och skriva om.

I 3 dagar nu har jag fått varit på klingsta dagis och jobbat lite, varit otroligt skönt med miljöombyte ibland. Alla barn är så underbara och snälla med mig, ännu har inte alla namn fått ett ansikte men det kommer med tiden kan dom flesta namnen men blandar ofta ihop.
Plus att man får vara ute och andas friskluft, råkade bränna mig lite igår i solen för jag var ute med barnen och då tänkte jag inte på hur solen låg på mig men sånt får man ta ibland.

Jag och Carro gick upp till prästhusberget en dag förra veckan och kollade på utsikten för jag har aldrig varit där uppe förut fast jag har haft svärföräldrar i närheten i snart 6 år, konstigt ibland. Hundarna trivdes väldigt mycket uppe på berget fast Tassa har ju varit där uppe förut men för Tindra var det något nytt och intressant.
Hade lånat med mig Pia och Jannes systemkamera men när jag var nästan var uppe på berget så upptäckte jag har det var slut på batteriet, Vi fick använda våra mobilkameror ist och hoppas på att några bilder skulle bli bra och det kan jag verkligen säga att dom blev så otroliga bilder vi fick på hundarna.

Var hundvakt åt Tindra på fredagen som var och då passade jag på att åka och hälsa på mamma och pappa, Tindra fick lära känna ett nytt område och det gick ju bra.
På vägen hem så fick jag ett impulsfall att gå ett varv runt sidsjön och det gjorde jag, det tog oss 35 minuter och det är nytt rekord för mig och Tindra. Hela vägen runt sjön gick hon så himla fint och stannade inte en enda gång för att lukta på något. Tappade nästan hakan för jag har inte upplevt att hon har blivit så duktigt och det är väl Carro man ska tack för det är hon som har kämpat för att lära henne gå fint och hon har lyckats med det.


Nu ska jag snart börja göra ordning lite middag och sen kommer glassbilen då ska jag köpa den nya med turkiskpeppar och hoppas att den smakar ok.


Desperate ikväll då blir det soffan


Härlig kväll

Hej

Sprang 20 minuter på bandet idag, svettades som en gris och efteråt mådde jag illa tog nog ut mig för mycket på min tomma mage. På väg hem från träningen så stannde vi på eclair och inhandlade frukostbröd som var såååå gott kommer nog att stanna där flera gånger och köpa nybakt bröd.

Åkte och hämtade Pia vid tåget och sedan stannade vi och handla, sen hem till klingsta och där bjöd Pia på omelett. Deras katt Rosso har fått ett jätte fult och varigt sår på sin tass så vi var hade med oss en tratt och salva som ska dämpa inflammationen i tassen , hoppas att han blir bättre så dom slipper åka in till vetrinären.
Jag tog en kort promenad med Tassa medans Olle hjälpte Pia med maten, drack lite kaffe efter maten och sen åkte vi hem.

Igår åkte jag och Olle upp till Vigge för att hälsa på Carro som var där uppe, satt och solade under den korta tiden solen var framme.
När vi skulle åka därifrån så började Tindra springa efter våran bil och vägrade kliva in i den men Carro lyckades få en stanna en stund så vi hann åka men det hjälpte ändå inte för hon kom galopperande efter våran bilen och Carro i full fart efter med sin, tog oss ett tag innan hon av sig och klev in i bilen så vi kunde åka iväg.
Väl framme i matfors så stannade vi hos Jessica och Alva för att ta en promenad som vi hade planerat tidigare på dagen, gick till dannes och köpte en mjukglass sen gick vi ett varv runt stallet och det var skönt fast det blåste som det gjorde.
Sedan gick vi hem till igen och drack lite kaffe och fikade en chokladruta, lilla Alva sov hela tiden vi var där så henne såg man inte mycket av :P


Ikväll blir det att äta brieost med päron och kolla på desperata hemmafruar och sen får man slå över och kolla på semifinalen av eurovision se om Sverige går vidare till finalen.


Arbetat

Idag har man varit iväg och arbetat några timmar, var ca 1 vecka sedan sist jag var iväg och jobbade. Börjar kännas tungt när  man kollar hur många a-kassa dagar man har kvar och att det inte kommer räcka året ut så vänder inte detta med ekonomin och arbetslösheten så sitter jag i skiten totalt innan detta år är slut.

Blev ingen träning imorse, utan vi tog ett yogapass istället med fick hoppa över några övningar som man var tvungen att ha matta till som vi inte har hunnit inhandlat ännu men kanske blir i helgen eller till veckan.
Ska bli skönt att bli rörligare i kroppen och kunna känna sig avslappnat.

Igår så beställde jag mig en spikmatta och nu längtar jag bara tills den kommer, det blir nog början på nästa vecka eller mitten av den. Det är så många som pratar om den och den ska hjälpa en mot det mesta man har besvär med i kropp och själ, tex hjälper den mot ryggvärk, träningsvärk, trötthet och stela delar i kroppen.
Olle vill också prova den så fort den kommer, trodde aldrig att jag skulle kunna få han och testa yoga eller en spikmatta.

Nu ska jag krypa i sängen för jag ska upp tidigt till skolan imorgon.

Godnatt


Stan

Hej!

Idag på träningen så kändes det bra att springa i lugn takt på bandet, har inte gått förut fått ont i vaderna men nu börjar det gå åt rätt håll iaf :)
Passade på att cykla 10 min med men sedan var jag helt utpumpad fanns inte mycket energi kvar i min kropp och det känns skönt efteråt när man kommit hem och fått varva ner.

Igår kväll fick jag för mig att göra sit ups och det var väl länge sedan man ens tränade magmusklerna och det känns verkligen idag kan jag säga, så fort jag ska skratta eller gör något med magmusklerna så känns det obehagligt men då vet man att man har tränat dom.

Idag efter frukosten och en lång dusch så åkte vi ner på stan för att spana in några nya jeans åt Olle för dom vi köpte för ca 1 månad sedan är alldelses för stor, det ser inte klokt ut på honom så han behöver ett par nya men dom flesta jeans kostar från 500 kr och uppåt men det är väl bara bita i det sura äpplet och köpa dom för utan byxor kan han inte gå.
När jag fyllde år så fick jag presentkort på stan för att köpa nya träningskläder och idag gjorde jag det, blev ett par shorts och ett linne så passande till sommaren tänkte jag.
Vi handlade även en yoga bok där dom enklaste hemmaövningarna finns med så nu är det bara en matta man ska inhandla.
Var en sväng på hm och såg en body till Alva kunde inte låta bli pch köpa den åt henne. Mamma och jag ska åka och hälsa på dom på fredag så då tänkte jag lämna över den på samma gång. Bestämde mig för att ta en större storlek så hon har något att växa i så nu är det bara att hoppas att Jessica inte har köpt en likadan.

För tillfället är vi i Klingsta, Olle hjälper sin far med att byta stötdämpare på bilen. Tänkte gå ut och kika hur långt dom har kommit och passa på medans solen är framme och värmer ute.

Höres

Maj månad

Ny vecka och ny månad har gått och blivit bara sådär, känns skönt att vi börja närma oss sommaren med storm steg. Snart kan man ligga på stranden en hel dag, hoppa i och bada i mellan åt. Längtar så otroligt mycket efter dessa ljumna kvällarna man kan sitta ute och dricka en riktigt kall öl och prata strunt med varandra.

Sista april för mig blev middag hos svärföräldrarna + mina föräldrar, det var mycket trevligt.  På kvällen gick vi ut för att tända på brasan och det blev varmt och gott.
Blev inte uppe så länge för det var jobbdags på fredagen.

Sedan i helgen så hade vi så underbart väder att man inte ville gå in men till slut hade man ingen val. Lördagen följde jag med Carro upp till vigge eller jag åkte efter henne med egen bil för hon skulle stanna kvar där tills på söndag.
Vi satt och solade typ hela dagen och det fick man sota för sedan, brände mig men som tur var det bara ytligt för jag hade inte ont eller så.
På söndagen så fyllde Pia år så efter Olle slutat jobbat så åkte vi ut till dom och fikade lite bakelser som jag hade varit runt halva stan och letat efter men det blev lika trevligt ändå.

Idag så var det skolan igen, klarade provet iaf men vet inte vad jag fick för betyg men så länge jag klarade det så är jag glad.
Nu är det bara en månad kvar tills kursen är slut, ska bli underbart känns som om man har kommit en bit på vägen med mitt drömyrke.

Nu ska jag jag göra ordning lite fika inför CSI och sen blir det att krypa ner i sängen upp tidigt imorgon och iväg på gymet.