Har helt fel dag

Hela dagen idag har jag haft torsdag och kan inte komma på varför men har planerat att det skulle vara fredag imorgon och man kanske kunde mysa till det med god mat men så var icke fallet, får hålla mig till onsdag idag och njuta av den ist.

Blev minus på vågen när det var dags för veckovägning och det var nästan 1 kg och det är lagomt för kroppen. Ska fortsätta på samma sätt men kanske lite hårdare än förra veckan hade tänkt att inte alls synda denna vecka men känner jag mig själv kanske det blir lite god mat och något gott till kvällen sedan.

Har iaf fått jobba hela veckan och det känns mycket skönt att få komma tillbaka och göra något på dagarna plus att man kommer att få lite mera i lön än idag för det var inte mycket att hurra för och plus att jag inte fått pengarna av försäkringskassan ännu men har skickat in mina intyg idag så jag hoppas hoppas att dom får dom innan helgen och att dom är snäll nog att gör en extra utbetalning.

Nu vill jag inte ha så mycket mer snö skulle vilja ha vår och sommaren ganska snabbt därpå för jag vill ha värme värme är så less att måsta ha så mycket kläder på mig hela tiden när man ska bara gå ut.

Nu ska jag göra mig klar för natten är så trött idag.


Torsdag

Så är det helg snart igen tycker det inte var många dagar sedan det var helg tiden måste gå fort.

I tisdags så fyllde lilla mamma år och pappa hade köpt tårta och kakor på bakgården, utav mig och Olle fick hon lite saker från body shop och en liten blombukett som var så otroligt fin synd att jag inte tog några bilder av buketten men så är det ibland.
Peter och Helena skulle komma upp och fika med oss också, jag gjorde ordning kakorna, laddade kaffet och tog fram tårtan så den inte var för kall.
Vi satt väl i 2 timmar och väntade på att dom skulle komma tilll slut så ringde pappa och då fick vi veta att dom hade glömt bort att vi skulle fira mamma, så där hade vi suttit och väntat. Vi fikade och tårtan var så himla god att jag skulle kunna ha ätit upp hela men fick räcka med 1 bit för min del.
Passade även på att träna Frida lite och det gick riktigt bra faktiskt, hon lyssnar när hon vill och då kan man ju hoppas att hon tar in det vi lär henne samtidigt, hon har blivit så stor och mer energi så man vet inte hur man ska trötta ut henne.

Har tränat varje dag typ denna veckan, jag trivs verkligen på gymet och vi försöker träna vi halv elva så jag kan kolla på våra bästa år för då glömmer jag bort tiden och bara kör tills programet är slut.
Vet ännu inte om jag har gått ner något men på tisdag ska jag väga mig så då får jag veta om den fungerar på mig.

Idag så kom familjen Hansson/Nässén och hälsade på en snabb sväng och det är ju alltid lika trevligt att få besök av vännerna.
Sedan är ju charmtrollet Alva med och då går ju tiden rätt så fort för hon kan verkligen få en att le.

Imorgon ska jag jobba för första gången på ca 2 månader och det känns ju konstigt men tror nog att det kommer gå bra men värst av allt är att jag ska kliva upp kl 06 och det var väldigt länge sedan jag gjorde det så blir typ att lägga mig och sova snart.

Nu ska jag kolla på tv och mysa ner i soffan.

Over&Out

Mitt projekt

Så var det söndag igen och tycker den går så fort att man hinner inte ens kliva upp från sängen förns man ska lägga sig igen.

Igår så stannade Matilda på middag och det blev en grönsaksblandning gratinerad i ugnen och till det så blev det stekt kyckling med tsatsiki tycker det var riktigt gott och det bästa är ju att man kan ju alltid blanda i andra grönsaker om man blir less och sedan är det ju super nyttigt.
Sedan bestämde sig Matilda för att sova över här och det var faktiskt riktigt kul att hon stannade kvar vi skulle ändå träna som idag då. Vi kollade på råttatouille och åt lite chips och dipp blev våran syndardag i dieten men efteråt så tyckte jag att det inte var så gott som jag hade trott att det skulle vara.

Natten som har varit ha nog ingen av oss sovit någe bra för jag har vaknat flera gånger av olika anledningar och matilda sov på soffan som kanske inte är den mest bekvämaste att ligga på sedan visste man ju inte vad Simba skulle göra om hon stack ut sina fötter utanför täcket.
Olle kunde inte sova för att det var varmt och han blir då täppt i näsan, någon gång under natten så skulle Simba börja leka med något inne vardagsrummet och vara extremt jobbigt med oss alla.

Mitt projekt som jag har hållt på med sedan i onsdags är äntligen klart och vi är riktigt nöjda med hur det blev med.
Blev lite fel på mallarna så färgen läckte in under men får vara så nu och låta bli att tänka på det.
Själva bordet har jag ju hittat på fyndlagret och färgen har jag köpt till.

Före:


Efter:


Godnatt alla!


Äntligen

Jag har bestämt mig för min nästa tatuering och jag känner mig 99% säker på bilden och texten men finns ändå en oro att den inte kommer bli så som jag vill ha den men om jag tänker på min förra så är jag ju super nöjd med den.
Kommer inte lägga upp någon bild förns den är klar så ni som läser får vänta på tatueringen, ska boka tid på måndag och jag hoppas att jag inte måste vänta allt för länge på en tid.
Jag längtar!

Idag har jag äntligen fått städa bort hela julen eller det blev inte hela för gardinerna får vara kvar ett tag till har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska för andra gardiner och egentligen skulle jag vilja ha nya men dom pengarna finns inte för tillfället.

Med våran nya diet har jag lyckats gått ner 1 kg och känns riktigt bra för att bara vara så lite men det kommer bli mycket mer innan jag är färdig.

Nu ska jag hjälpa bobo att bära ner saker till förrådet.

Over&Out

Isodieten

Hej!

Så var det kallt ute igen det som var så skönt när man slapp ha på sig mängder med kläder för att ens gå ut,jag vill ha april snart så man kan få börja njuta av våren och känna värmen av solen.

Vi har börjat med en ny diet som vi ska testa och se om det är något som passar oss, har gjort den i 3 dagar nu och visst är man hungrig men man vänjer sig vid det ganska snabbt. Min dröm är att jag går ner 10 kg med denna diet och ha gjort det till början av sommaren.
Om man ska tro på denna diet så kan man gå ner ca 1 kg i veckan.

Mitt sår har iaf läkt ihop nu så jag slipper ha förband på och äntligen får jag smörja in handen och jag kan shamponera mitt hår med mina båda händer, jippi. Måste säga att om jag tänker på hur det såg ut från början så ser det riktigt bra ut nu kunde inte tänka mig att det blev så litet ärr ändå efter allt. Jag ska börja träna handleden nu och så om min värk går över vid vissa rörelser men kommer nog att ha ont då och då för det tar väl ca 1 år innan ärret är läkt helt.
Hoppas på att jag kan få börja jobba så jag kan se hur det går annars får jag väl vara hemma igen.

Nu ska jag fortsätta med mitt lilla projekt jag har här hemma i vardagsrummet längtar tills det är klart och på plats.

Over&Out

Vacker dag

Vilken otroligt vacker dag det är idag, bara -3 grader och solen skiner så fint så  jag skulle vilja vara ute hela dagen och bara njuta.
Men är tvungen att tvätta idag för det börjar ta slut på strumpor och mina träningskläder är ofräscha så för tillfället väntar jag på att dem första maskinerna ska bli klara och kanske man passar på att dammsuger lite för jag upptäckte några dammråttor.

Skulle vilja städa bort julen men tycker det är sådant jobbigt moment att hoppa upp och ner på en stol mellan alla fönster så man får upp nya gardiner men sedan vet jag inte vilka gardiner jag ska ha heller. Det är alltid roligare och städa bort julen när ens sambo är hemma och ta fram det nya.

Nu är det inte många dagar kvar tills såret är helt läkt och jag får ta bort förbandet men konstitgt nog så känns det som om det hände förra veckan men det är lite över 1 månad sedan. Jag får fortfarande ingen bild från när det hela hände men allt runt om kring kommer upp ungefär varje dag och det börjar bli lättare att hantera, det enda som fortfarande är jobbigt som kommer alltid att sitta kvar är rädslan för att busa med andra hundar eller när dom blir envisa och inte gör som man vill så backar jag alltid och står i bakrunden för jag har inte modet. Försöker vara uppi hundar rätt så ofta för att försöka bli av med rädslan och hoppas att den försvinner med tiden för ibland kan det blir riktigt jobbigt.

Nu måste jag ner till tvättstugan

Over&Out 


Utflykt

Goväll!

Imorse tog vi oss en sovmorgon ingen av oss hade ställt alarm så jag vaknade kl halv tio och ca kvart i elva skulle vi åka ner på gymmet så det blev lite småstressigt men vi hann ner och köra en kort konditionpass.
Vart hem snabbt och duscha göra sig klar för Carro skulle komma hämta mig vid halv ett för att åka till Jessica och Alva.
Jag fick äran att dra Alva i pulkan runt runt på gården men hon var mer intresserad av Tindra som höll på och jaga oss när vi småsprang med pulkan och jag tror Tindra var mer intresserad av pulkan.
Men var kallt fort för Alva så  vi gick in och drack varmt kaffe. Småpratade och hade det allmänt trevligt och Alva var så himla glad och hon kan verkligen charma en.
Måste bara säga att dom kommer att få sådant snyggt hus och några rum är ju redan klara och dom är ju sååå snygga.

Hade tänkt följa med Carro hem efteråt och äta middag med henne men har inte mått bra idag och vet inte vad det kan vara heller men kan ju alltid hoppas att det är bara för att kroppen är så ovan att jag tränar så himla hårt som var länge sedan nu.

Nu ska jag försöka göra ordning något att äta men vet inte vad eller om jag orkar.

Over&Out

Tankar om allt

Jag har sådan träningsvärk i magen, insida lår och axlar att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Varje gång jag ska nysa så gruvar jag mig för jag vet hur ont det kommer att göra, att gå i trappor är jobbigt nog, att knäppa bh:n är jobbigt men ändå så känns allt detta som en skön känsla som är i kroppen men vill ändå inte utsätta mig för detta igen.

Jag sökte in till universitetet våren 2010 och sjuksköterske utbilningen men kom inte in men hade en svag aning om det när jag sökte men har iaf hamnat i reservgruppen om någon skulle hoppa av så kanske jag har turen att få den platsen men nu så jag börjat fundera om det är verkligen detta jag vill, kan inte komma unifunn med mina tankar om framtiden och vad jag vill bli för något bör jag bli.

Jag är så less att vara hemma och vara sjukskriven men finns ju inget annat att göra än att försöka stå ut med slötiden som blir.
Försöker dela upp alla dagssysslor så jag alltid har något att göra men känns som inget blir gjort ändå.

Jag har en tanke som har kommit och gått nu i ca 1 vecka men vet hur man jag ska göra eller på ett sätt vet jag. Allt känns perfekt vissa gånger men ibland kommer den med en rädsla och det är den blir jobbig men försöker alltid överväga med fördelar.
I slutänden hoppas jag att det blir bra och tror det med.

Måste bara säga att jag läser den varje dag och du så duktig på att skriva.

/ Marlene

Bio m.m.

Det har hänt mycket roliga saker sedan jag uppdaterade sist men vet inte riktigt om jag kommer få med allt men lite ska väl jag kunna skriva ner.
Matilda har skaffat ett årskort på ego med mig och Olle så nu blir det ännu roligare att träna och så blir det ännu en till person som kan peppa en till att nå sin målvikt. Har tänkt att lyckas gå ner 10-15 kg till och hoppas att kunna hålla den vikten ett tag framåt, vi går och tränar inprincip varje dag och för det mesta blir det kondition för min del men ska väl börja lite mer med styrka kanske blir något spinningpass när handen är läkt.

I onsdags hade mamma och pappa bjudit ut Janne och Pia på middag och då följe även jag, Olle och Matilda ut. Mamma bjöd på en supergod fläskfilé med kroketter men när hon nästan gjort klart maten kom hon ju på att Pia är vegitarian så för hennes del blev det potatis, sås och massor av sallad. Till efterrätt hade mamma gjort citrongrädde med fruktsallad mycket gott.
Min mamma tyckte det var väldigt trevligt att Matilda hade följt med ut och ätit hoppas att hon tänker detsamma.

Igår så gick vi tre ut och åt på bite line man åt ju så man nästan sprack men gott var det och man blir alltid nöjd med det man beställer.
Efter så var det dags för att gå på bio och se Avatar det var inte så många som skulle se den så man kunde bre ut sig i salongen, jag tycker att den var bra och det märktes att dem hade kostat på filmen men skulle nog ha varit häftigt att se den i 3D men tyvärr finns det inte i Sundsvall än men kan hoppas att det kommer inom en snar framtid.

Måste säga att kylan har verkligen hållt i sig man har ju knappt velat gå ut och bilen har faktiskt varit riktigt snäll under kylperioden.
Kan tänka mig att för många så har vattnet frusit i ledningarna och många har fått frysit inomhus för att husen inte hållit värmen lika bra, min föräldrar har haft tur med ledningarna för annars brukar det alltid hända att vattnet fryser varje vinter men däremot har ledningarna frysit hos Lindholms men hoppas att det släpper snart.

Nu ska jag ta och göra ordning lite middag till mig själv för Olle jobbar ikväll men då kan man ju mysa ner i soffan sedan och läsa en bra bok.


Recept på ett supernyttigt bröd

Har idag testat ett nytt recept på ett nyttigt bröd som endast innehåller 1 g kolhydrat per skiva bröd och det är normal stor skiva, än har jag inte hunnit smakat på det för det står på gräddning för tillfället men blir nog till kvällsfika ikväll med lite gott te
Det är ju alltid svårt att hitta ett nyttigt gott bröd som man kan ha till frukosten eller till någon lunch men med detta bröd behöver man inte känna sig lika onyttig plus att många skriver att det är super gott.

Här nedan kommer receptet på brödet

Linfröbröd

Ugn: 175 grader  Tid: ca 1 timme i ugn

4 dl linfrön ( jag använde krossade eftersom det har större verkan i magen än hela linfrön)
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter ( jag använde valnötter, mandel och hasselnötter)
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 ½ msk brödkryddor
1 ½ tsk salt
50 g smält smör
1 dl cream fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön (dekoration på brödet)

Gör så här:

Sätt på ungen på 175 grader och hackad nötterna till önskad storlek. Smält smöret och blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke, klä sedan en brödform med bakplåtspapper och detta är viktigt!! Annars kommer du att få kämpa med att få ur brödet ur formen.
Häll sedan ner smeten i brödformen, strö över solrosfrön om du vill  och baka brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme, du får provsticka.

Detta bröd kan ju avnjuta utan att få skuldkänslor för. Brödet håller sig fräscht i ca 2 dagar så frys in det du inte ska äta, brödet går även att rosta då framhävs nötternas smak.