Recept på ett supernyttigt bröd

Har idag testat ett nytt recept på ett nyttigt bröd som endast innehåller 1 g kolhydrat per skiva bröd och det är normal stor skiva, än har jag inte hunnit smakat på det för det står på gräddning för tillfället men blir nog till kvällsfika ikväll med lite gott te
Det är ju alltid svårt att hitta ett nyttigt gott bröd som man kan ha till frukosten eller till någon lunch men med detta bröd behöver man inte känna sig lika onyttig plus att många skriver att det är super gott.

Här nedan kommer receptet på brödet

Linfröbröd

Ugn: 175 grader  Tid: ca 1 timme i ugn

4 dl linfrön ( jag använde krossade eftersom det har större verkan i magen än hela linfrön)
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter ( jag använde valnötter, mandel och hasselnötter)
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 ½ msk brödkryddor
1 ½ tsk salt
50 g smält smör
1 dl cream fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön (dekoration på brödet)

Gör så här:

Sätt på ungen på 175 grader och hackad nötterna till önskad storlek. Smält smöret och blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke, klä sedan en brödform med bakplåtspapper och detta är viktigt!! Annars kommer du att få kämpa med att få ur brödet ur formen.
Häll sedan ner smeten i brödformen, strö över solrosfrön om du vill  och baka brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme, du får provsticka.

Detta bröd kan ju avnjuta utan att få skuldkänslor för. Brödet håller sig fräscht i ca 2 dagar så frys in det du inte ska äta, brödet går även att rosta då framhävs nötternas smak.



Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback