Äntligen helg

Så var det fredag igen och hit har jag längtat så otroligt mycket eftersom jag är ledig helgen och ska få vila upp mig.
Slutade kl fyra idag så har ju hela kvällen på mig att hitta på något.

Efter jobbet idag så åkte jag hem byte kläder snabbt och sedan åkte vi mot armsjön med racefart för där väntade familj/släkt med middag, mormor var där och det var kul att träffa henne men känner att jag måste åka och hälsa på henne snart skäms nästan för att jag aldrig åker dit.
Fick träffa broders tjej och hon verkade vara en trevlig tjej, lär ju bli bättre när man lärt känna henne för det är ju första gången jag träffar henne medans mamma och pappa har redan träffat henne ett antal gånger.
Vi åt fruktricka med kallskuret kött som rostbiff och kalkon, passade väldigt bra för mig och olle som inte äter så mycket kolhydrater.

Nu ikväll blir det bara soffan och umgås med varandra sedan vet jag inte mer, Carro ska komma förbi med en extra nyckel till hennes lgh för jag ska ut och rasta Tindra imorgon.

Imorgon kommer vi ha mycket för oss, aroma tech kommer och ska ha en visningen men kommer absolut att tacka nej till den så kallade "dammsugaren" för vi har inte råd och för det andra så behäver vi inget så avancerat.
Sedan ska vi ut en sväng på birsta/ikea och kolla på lite kök, på kvällen blir det bio.

Kommer kanske med mer uppdatering under helgens gång.

/ marlene

Tisdag

Nu har man nyss kommit hem från jobbet och ikväll har tiden gått väldigt sakta men så är det ibland, man ska ju tillbaka imorgon och göra samma pass sedan jobbar jag dag torsdag, fredag och helgen är jag ledig.

I Söndag så såg vi på changeling och det var en mycket bra film men den var otroligt stark och sorglig men angelina spelade rollen bra och till er som inte har sett den så är den värd att se. Kan inte förstå att världen har varit på det där sättet i filmen.

För tillfället så sitter jag och lyssnar på rolandz medans jag uppdaterar bloggen :)

Igår så var jag ledig eftersom jag hade jobbat helgen och då åkte jag upp till mamma och pappa en sväng, hjälpte mamma med lite saker och sedan blev man bjuden på stuvade makaroner med köttbullar. Tog en tupplur på soffan efter maten sedan så fikade lite rabarberkaka och kaffe blev att vi kollade på "lotta på liseberg".

Nu ska jag kolla om det är något bra på tv sedan blir det väl at krypa ner i sängen för att fortsätta på min bok som är så bra och spännande.

/ marlene

Barista

Blev en kort idag på jobbet men det är skönt imellan åt men imorgon ska jag jobba hela dagen och hela kvällen, det kommer gå bra känner jag på mig.

Efter jobbet så åkte jag hem och hämtade Olle sedan åkte vi ner till ego och tränade en trekvart och det kändes helt rätt att få göra av med lite energi. Höll mig bara till motion idag för min kondition måste tränas upp och bli bra igen.
Åkte hem och duschade sen åt vi världens bästa middag en kyckligenfilé med lite gurka blev så himla mätt.

Blev en fika på barista ikväll med Olle,  Carro, Jessica, Jonas och Alva, tog en morotskaka för dom är sååå goda och jag är svag för dom :P drack en islatte men det var ingen höjdare skulle ha druckit något helt annat ist men då får jag ta det nästa gång.
Alva var väldigt glad ikväll men det bruka ju hon vara ofta och hon vet exakt hur hon ska charma alla.
Tog en promenad genom stan och prata om allt som gick och prata om. Har haft en trevlig kväll och hoppas att det blir mer :)


                                                          Alva  :)

/ Marlene


Ledig

Idag har man varit ledig och det behövdes verkligen, tog en sovmorgon till halv tio och det var så underbart skönt kände mig utvilad.
Åt frukost i lugn och ro sedan åkte vi ner till gymet eller ja i fick åka hem igen för Olle hade glömt sin plåtficka med alla kort i, väl nere igen så tecknade jag ett nytt kort på ego skrev i alla uppgifter så nu är man inte medlem på friskis längre och det känns bra för dom blev bara sämre och sämre med tiden jag tränade där.

Åkte ut på birsta en sväng och handlade hem en ny inner och ytterkruka till min gröna växt som bara växer och växer. Gick in på media markt en sväng men hittar inget som jag blev sugen att köpa, måste ändå snåla med min/våran ekonomi nu tills jag får lön igen den 27 augusti. Ni kanske har läst i mina tidigare inlägg där jag fick lönen tidigare än vanligt så nu får jag vänta ungefär 1½ månad innan den kommer igen.

Lagade lite mat när vi kom hem sedan satte vi oss i soffan och kollade på bed times story, den var sjuk bra man fick sig ett gott skratt då och då sedan har vi inte gjort så mycket mer. Blir väl att krypa ner i sängen snart för man ska ju träna tidigt imorgon eftersom jag börjar jobbar kl ett.
Ska jobba hela helgen så jag kommer väl vara ett vandrande lik på söndagkväll när jag går av passet.

/ Marlene

Latmask

Det är vad jag är. Så himla lat nu för tiden sedan jag slutade träna för att gymets öppettider inte passade med mina tider på jobbet. Har ju tänkt börja på ego men tyvärr så kommer jag aldrig ner och kunna köpa mig ett kort vill ju börja träna med Olle för det är på något sätt mycket roligare eller vad man ska säga.

Har jobbat dag igen på jobbet och det har gått utmärkt och imorgon är man ledig så då ska jag passa på och njuta av livet.
Nu är det bara 3 veckor kvar på mitt sommarjobb sedan är man troligtvis arbetslös igen men det orkar jag inte tänka på nu utan det tar jag när det väl händer.

Har varit och hämtat Carro på hennes jobb och skjutsat henne hem till sin mamma för bilen hennes var utlånad.
Hon har ju ställt upp för mig så många gånger så det var väl min tur nu och ställa upp för henne :P
Nu är man hemma igen och sitter i soffan kollar på tv, ska vänta på att Olle kommer hem så ska vi se en film och kanske blir det ett eller två glas vin till. 
                
  / Marlene


Massor av film

Imorse var det drygt att kliva upp när väckarklockan ringde men vad hade man för val. Åt frukost i lugn och ro men det tog för lång tid med frukosten så jag blevlite sen innan jag åkte iväg till jobbet.

Dagen har ändå gått fort men ändå inte eller jag vet inte hur jag ska förklara men slutade kl fyra idag och det var en lättnad att gå hem.
har jobbat med ett bra gäng idag speciellt en person, hon har en humor som ingen annan har på jobbet. Hon lyckas med det mesta som ingen annnan klarar av, ex trycka på knappen på kaffetermosen så hon får kaffe över hela sin överdel och då fick vi alla oss ett gott skratt.

Vägen hem från jobbet så passade jag på att stanna på hemmakväll för att hyra lite filmer men det blev sex st för jag inte kunde bestämma mig för vilka tre jag ville ha.
Har sett 2 av dom eller håller på och ser den andra, första var Maria Larssons eviga ögonblick och det var verkligen en film för mig. Michael persbrandt spelade rollen otroligt bra och den kan jag rekomendera till er som inte sett den.
Den andra är Vicky Christina barcelona och det är den jag ser på för tillfället och den är mycket bra än så länge, lite annorlunda film men det är typiskt mig.

Nu ska jag kollla vidare på den och sedan ska jag vänta på att Olle kommer hem :)

Hem ljuva hem

Så var man hemma i sin egna lägenhet igen och det är faktiskt skönt men ändå lite tråkigt för jag trivs ju Klingsta.
Kommer nog att sakna hundarna fast dom gång på gång var jobbig och skällde, jagade varandra och var allmänt dryga.
Jag tycker ju att det är så skönt att kliva upp på morgonen och få ta en promenad sedan dricka espresso till frukosten.

I lördags så grillade vi och det var mycket trevligt, Carro hade med sig en pojk som heter Tintin och han fick bada i poolen, Jonas och Olle fick hålla han sysselsatt med fotboll men det var nog mest Jonas som spelade med honom.
Jag, Jessica och Carro lagade maten vilket som inte var så svårt.
Max fick träffa Tindra och han vart sååå glad att han inte kunde varva ner efter dom hälsat klart för då fick han vara inomhus och det gick sådär, han skällde sammanlagt i 1 timme.

Till efterrätt så blev det jordgubbar och glass, var mycket gott. Tintin åt nästan 1 liter jordgubbar själv han nog inte sett ett barn äta så mycket.
Innan alla skulle åka hem så passade jag på att knäppa massa kort på Alva och dom blev sååå bra, kommer lägga upp några sedan.

Igår hände det inte så mycket, hade en slö dag och det hade hundarna med dom som ca 5 timmar. Då passade även jag på att sova lite.

Idag har jag jobbat kväll och det har gått riktigt bra, lite segt bara men annars bra!
Nu sitter jag och kollar på tv, efteråt ska jag krypa ner i sängen och sova gott till kl sex i morgon bitti.


Tassa och Max bråkar om ett ben


Max leker med en isbit


Max njuter av sin träpinne


Charmtrollet Alva


Hihi man måste ju le framför kameran


vilket skratt :)


Hmm, undra vad hon ser där då

Nu ska jag kolla på tv.

Hus och hundvakt

Nu har vi förflyttat oss till Klingsta där vi ska bo i ca 1 vecka för att vara hund och husvakt, dom lämnade båda hundarna hemma och det är nog skönt för dom att ha lite egen semster.

Igår var jag på stan en sväng och kollade efter ett par nya jeans, hittade faktiskt 2 st och billiga var dom.
Carro kom ner en sväng så vi gick runt och kollade på allt möjligt, vi köpte faktiskt oss en ny plånbok båda men inte lika denna gång!
Jag är nöjd med min för jag fick så mycket plats i den och alla mina kort fick plats det är väldigt viktigt.
Hittade lite andra kläder med men nu har jag nog shoppat klart för denna månad.

Jag tog en promenad igår med båda hundarna för det skulle vara lätt men det gick inge vidare alls eller ju fram till Allsta skola och upp till klingsta gården igen för där började hundarna att bråka med varandra och Max lyckades ta sig ur sitt halsband så jag fick en lätt panik där och tänkte hur ska jag få tag på honom och han sprang allas tomter men jag tänkte att om jag fortsätter att gå med Tassa så brukar han komma efter det gjorde han med. Efter att han busat av sig en stund satt jag fast Tassa i en bänk och satt mig på gräsmattan och väntade in han och han kom fick sätta på honom halsbandet igen och så gick vi en bit till då slet han sig igen och då vart jag lite tokig men behöll ändå tålamodet. Så jag tog med mig Tassa hem och han kom springandes efter oss men stannade upp på många tomter och hämta en boll hos någon och kissade på någon lakan som hände ute men han kom hem och jag fick in honom innanför dörrarna och det var en lättnad att han var hemma igen, så slut som Max var igår så slut har jag aldrig sett en hund vara förut.

Nu ska jag snart åka och hämta Olle på gymet och sen ska vi tillbaka till klingsta.


Filmkväll

Så var helgen över och den har varit bra faktiskt kan inte klaga alls, har fått sovit bra om nätterna och inte känt mig trött på morgonen.
Arbetspasset på 12 timmar idag kändes som om det var 8 timmar. Plus att jag sov en stund på min rast och det var guld värt.

Vägen hem från jobbet stannade jag på hemmakväll och hyrde 3 filmer och köpte lite godis med. såg att det har kommit många nya marrefilmer så nu måste man hyra en film så fort man är ledig och lika hemma under täcket och kolla på film.

Nu ska vi se på wallander och umgås :)

Jobbarhelg

Denna helg jobbar jag hela tiden, slutade iaf halv fem idag och det känns skönt för då hinner man med så mycket annat innan man ska hem och sova.
Träffade Carro på stan för att vi skulle gå och sola en sväng och vi testade på ståsolarium och det kändes att den var mer effektiv eller ja det blev mycket varmare i den än i en helt vanlig.
Sedan gick vi på donken och köpte oss en mc flurry med marängswiss och den var väl sådär.

Tycker faktiskt att det har gått riktigt bra att jobba idag och hoppas att det går lika lätt imorgon, min känsla säger att allt kommer gå bra imorgon inget kommer strula eller dra över på tid och att man slipper stressa.

Till veckan så ska jag och Olle sova i Klingsta och vara hund/kattvakt i ca 1 vecka, Pia och Janne ska ner till Gotland och ha det mysigt.
Men mer om det kommer nog i veckan.

Nu ska jag göra mig klar för natten och lägga mig i sängen, kanske läsa några sidor i boken den är så fruktansvärt spännande att jag inte kan lägga ifrån mig den så jag somnar till med den i famnen.

Godnatt alla

60 års festen

Har inte haft tid och lust att uppdatera något från helgen eller början på veckan, det har ju hänt en del men tänker bara skriva om det roligaste.

I helgen så åkte vi ner till Mockfjärd (dalarna) för min svärfars bror fyllde hela 60 år och där vi blev bjudna på buffé och god efterrätt med massa lek och stoj.
Drack en otroligt gott vin till maten så nu ska jag ta leta det här på systemet och se om det finns,  kan faktiskt rekomendera det till er andra och vinet heter Tania.
Kommer att lägga upp lite bilder från festen och kan bara säga att vi hade det grymt roligt, ett gott minne som kommer finnas kvar ett tag.

Har jobbat måndag, tisdag och idag börjat sju varje morgon, så det känns som om man är rätt så slut i hjärnan. Gick in en timme tidigare igår på jobbet för det skulle vara ett planerat störmavbrott men det blev inget så det kändes som om man var där i onödan men hur skulle vi kunna vetat det.

Imorgon var det tänkt att vi skulle åka till leksand sommarland men tyvärr blir det inget av för det skulle komma in ett regnoväder, så det kändes som om det inte skulle bli någe kul och åka ner dit.
Vi har planerat om dagen så vi ska gå på nöjeshallen i nacksta istället och åka gokart och spela paintboll.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite bok, det var ju ett tag sedan man har haft tid med sånt.


Malte dricker sockerdricka

Våra namnskyltar, riktigt söta faktiskt

Buffé bordet med den utsökta maten

Svärfar Janne spelar en låt för Peter (födelsedagsbarnet)

Ankrace, självklart vann jag :)

Matilda möter Malte

haha, ja vad ska säga :)

Dalarna

Nu är allt packat och klart, allt är inpackat i bilen med. Nu ska bara Olle bara klliva in i duschen om han kan sluta prata om allt annat för jag känner mig stressad vid elva ska vi åka från Klingsta men vi hinner nog.
Jannes bror fyllde år i torsdag och i helgen är det fest nere i Dalarna och det ska faktiskt bli kul att åka iväg en liten sväng för vi kommer ju hem imorgon.
Har fått lånat bilen av mamma så vi kommer fram någon gång med min som knappt går 110 hade vi inte kommit fram i tid, haha.
Mamma har fått tagit med det går nog ingen nöd på henne :) Plus att mina föräldrar är hundvakt åt Freja.
Carro ska titta till kissarna ikväll och ge dom mat, hon är snäll hon. Fast hon är allergisk mot dom så ställer hon upp och vara kattvakt :P

Nu ska jag bära ner det sista till bilen, ha en bra helg alla

Balkongen

För tillfället har jag placerat mig och mina två katter ute på balkongen för det är så konstig luft inne i lägenheten och dom verka ju trivas här ute eller ja Sessan har väl försökt med sina rymmningsförsök men inte riktigt lyckats med det.

Igår lämnade jag blod och det gick bra känns även bra idag med, det otroligt fort och lämna blod med så man tar ju inte upp så mycket av sin lediga tid om man nu har någon såndan.

Vid tolv tiden så åkte vi ner till stan för att hämta ut lite medicin åt Freja och sedan var det bara att vänta på Jessica, Jonas, Alva, Carro och Lina. Hade planerat att vi skulle äta lite lunch på stan och sedan gå och runt på gatufesten och kolla lite, vi åt lunch på body in motion och dom hade verkligen god mat kommer troligen att gå dit igen och äta.
Sedan gick vi över till nöjesfältet där Jessica och jag bestämde oss för att åka en karusell, själv hade man ju klänning på sig så den blåste upp lite då och då men det gick ju bra ändå :)
Det var frukansvärt varmt igår det var nästan på gränsen för varmt för att gå på stan men hade man legat på en strand hade det nog varit riktigt skönt där man bara kunde gå och a ett dopp för att svalka av sig.
Lite senare av dagen kom Kattis även ner men då skulle alla gå hem men jag stannade kvar en stund med henne.

Efter turen på stan så åkte vi till Klingsta för att umgås med pojkarna lite och såklart få träffa hundarna. Vi satt på bron och pratade lite blev bjuden på lite vin och det var ett riktigt gott vin måste nog inhandla det själv.
Jag och Olle bestämde oss för att hoppa i poolen och svalka av oss lite efter stan för där blve man ju svettig. Pojkarna dom lekte och hade kul medans jag försökte sitta still i poolen men det gick ju inge vidare.
Vi åt lite middag med dom med och det blev korv strogonaoff med ris men åt inte så mycket för jag skulle få plats med en langos med som vi skulle in till stan och äta.

Vid åtta tiden åkte vi in till gatufesten igen och träffade gänget igen, denna gång skulle ja åka karusell med Kattis och Larsa vi valde att åka den där med spindelarmar som nästan vänder sig upp och ner i luften.
Den är grymt rolig men igår kväll var den extremt kort också så man hann ju knappt åka något förns den var slut.
Tog en cider på o´learys och sedan gick vi vidare upp på stan och ställde oss i langos kön som inte var den kortaste utan vi stod i den ca 23 minuter. När den var uppäten så kändes det som om det vore en bra idé att åka hem och krypa er i sängen.

Idag blir det ingen gatufest för jag vägrar betala sådan dyra pengar när man måste trängas med folk riskera tappa bort varandra och sedan var det inga artister i år som jag var riktigt intresserad av att se.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar innan jag ska åka och jobba, hoppas att Olle hinner komma tillbaka från träningen innan jag åker för annars har jag inga arbetskläder :P

Ha en trevlig kväll alla :)