Uppsala

I helgen har jag och Olle varit till uppsala en sväng för att hälsa Andres, Karin och pojkarna. I torsdag hade vi bestämt att låna Janne och Pias bil för den är en aning snabbare och tryggare att åka i, hade hört att det skulle bli dåligt väder ner över.
Vi åkte i tid på fredag närmare bestämt halv tio för då hade vi god tid på oss ner och Anders hade ändå ett telefonmöte på eftermiddagen.
Vi planerade att stanna i tönnebro för att uppsöka toa och köpa något att äta, vädret var lite jobbigt att köra i men tog man vet lugnt så gick det bra och höll bra avstånd.
Några mil före tönnebro så blev det bilkö och jag vågade inte chansa och köra om men några gjorde ju det och en av dom var en lastbil med släp det visade sig senare att det var plogbilar som låg och bromsade alla bilar. 
500 meter från tönnebro ser jag något konstigt på vägen och fick panikbromsa för där hade det hänt en olycka 2 lastbilar och en personbil hade krockat såklart var det ju den lastbilen som körde om mig tidigare.
Där satt vi och fick sitta i ca 2 timmar tills en polis kom fram och berättade att det gick att åka mellan lastbilarna om man tog det försiktigt och höll ut men fick ske på eget ansvar, det var ju lugnt men sedan var E4 söderut avstängd så vi hade ingen aning hur vi skulle göra men åkte in i tönnebro och uträttade våra behov.
Ringde janne som fick ta fram en karta och hitta en annan väg till uppsala, vi fick ta en extrem omväg via bollnäs, ockelbo, sandviken. Vanligtvis brukar en resa ner till Uppsala ta ca 3 1/2 timme men vi åkte bil sammanlagt 8 timmar.

Vi har haft det toppen härligt därnere och ätit god mat, kollat på os, melodifestivalen, lets dance. Spelat turnering i guitar hero och andra wii spel.
Varit på stan och fikat ätit luncher, helt enkelt haft det jätte mysigt tillsammans.
Denna resa måste vi bara göra om snart.

Från olyckan syns lite dåligt


Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback